Investering van 370 miljoen voor techregio Brainport

Als onderdeel van de Brainport Nationale Actieagenda

Groeikapitaal

Brainport, de innovatieve technologieregio van Eindhoven, Provincie Noord-Brabant en het kabinet investeren via de zogenoemde regio-deal, onderdeel van de Brainport Nationale Actieagenda, een bedrag van 370 miljoen euro om nieuwe technologieën aan te wakkeren en het vestigingsklimaat in de regio te verbeteren. Hiervan is een eenmalige impuls van 130 miljoen afkomstig van het kabinet voor het aantrekken van binnen- en buitenlands talent en ter bevordering van innovaties met een maatschappelijke impact.

Het bedrag komt bovenop andere investeringen op het gebied van infrastructuur en ruimte, het innovatie- en het mkb financieringsinstrumentarium en het versterken van de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) treedt op als aanspreekpunt en toezichthouder voor de gehele Brainport actieagenda, een voordeel, gezien de regio nu niet meer bij verschillende ministeries hoeft aan te kloppen: ‘Dankzij bedrijven als ASML, Philips, VDL, DAF en NXP en duizenden innovatieve mkb-ondernemers in de directe omgeving, is Brainport Eindhoven belangrijk voor de innovatiekracht van heel Nederland.' 

Met de Brainport Nationale Actieagenda, die de kennisintensieve maakindustrie steunt, willen Rijk en regio voor de langere termijn de economische kracht in de Eindhovense regio behouden, versterken en versnellen met de financiële injectie van 370 miljoen euro als vliegwiel.

Belangrijkste actiepunten uit de Brainport Nationale Actieagenda

  1. Aantrekken en behouden van (inter-)nationaal talent
  2. Werken aan een leven lang ontwikkelen
  3. Ontwikkelen hybride leeromgevingen
  4. Investeren in fotonica (een wetenschappelijke en technische discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht (fotonen) en elektronen (elektronica) 
  5. Starten Eindhoven engine
  6. Ontwikkelen Eindhoven internationale knoop (eik xl)
  7. Toplocaties bereikbaar houden met nieuwe vervoersconcepten
  8. Realiseren voorzieningenniveau passend bij internationale concurrentiepositie
  9. Inrichten van een nationaal cyber weerbaarheid centrum
  10. Aanpakken van maatschappelijke uitdagingen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:41:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.