Luxtrust en Cambridge Blockchain komen met id-platform

De Luxemburgse digitale beveiliger Luxtrust en blockchainontwikkelaar Cambridge Blockchain hebben samen een tool ontwikkeld waarmee financiële instellingen digitale identiteiten kunnen controleren. Het nieuwe bedrijf werd IDkeep gedoopt.

IDkeep moet banken de controle geven over digitale, persoonlijke data en over hoe deze gedeeld wordt. Het wordt mogelijk om deze gegevens te controleren en er komt een soort marktplaats waar andere bedrijven kunnen inhaken om het proces van datavalidatie niet opnieuw te moeten doen. Onderhuids draait het platform op blockchainsoftware van Cambridge Blockchain.

De software richt zich in eerste instantie op banken, maar andere potentiële gebruikers zijn bijvoorbeeld verzekeraars, leasebedrijven of zorginstellingen. IDkeep moet ook documenten zoals rijbewijzen of administratieve bewijsstukken kunnen delen. Aan de toegang kunnen bijvoorbeeld ook tijdsrestricties worden meegegeven.

Bij de investeerders in IDkeep zijn onder meer Paypal en Omidyar Networks van Pierre Omidyar, de oprichter van eBay. De Luxemburgse overheid is een van de aandeelhouders in LuxTrust. De software wordt als beta-test gelanceerd met 700.000 klanten van zes Luxemburgse banken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T10:32:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.