HAL stapt in Prodrive Technologies

Investeerder HAL stapt aan boord bij Prodrive Technologies, een snelgroeiend high-tech-bedrijf uit Eindhoven. Een belang van ruim 31 procent wordt genomen. Voor HAL Investment, voor tweederde eigendom van de familie Van der Vorm, is het de eerste grote investering in de maakindustrie.

Prodrive groeide uit van een maker van printplaten naar een belangrijke leverancier van ASML en Philips. Het bedrijf maakt hoogwaardige elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Zijn specialisatie is contract manufacturing. Groei wordt verwacht van onder meer ‘embedded computing’. 

Eerder dit jaar werd Prodrive OEM-partner van Nvidia. Als leverancier van ‘geïntegreerde systemen’ ondersteunt men klanten met toepassingen zoals data-acquisitie, beeldverwerking, videodistributie en motion control. Via het Nvidia Partner Network-programma krijgen de Eindhovenaren toegang tot expertise op gebied van artificial intelligence (ai). Prodrive wil zich onderscheiden door een sterke verticale integratie van hardware en software.

HAL zal samen met de twee Prodrive-oprichters Pieter Janssen en Hans Verhagen investeren om betekenisvolle innovaties te ontwikkelen. Te denken valt aan componenten voor zelfrijdende auto’s, robots, beademingsapparatuur en analyseapparaten voor virusonderzoek.  

Prodrive telt zo’n 2.075 werknemers verspreid over vestigingen in Nederland, de VS, China, Israël, Duitsland en Japan. De omzet bedroeg vorig jaar 279 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-27T11:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.