Hij stelt dat drones lastig zijn te gebruiken. De leercurve is steil. Maar uiteindelijk zijn mensen toch de beste bestuurders. Elferink: 'Mensen kunnen slim omgaan met onverwachte situaties, wat computers lastig vinden.' Net als bij zelfrijdende auto's gebruiken de Fontys-studenten het idee van end-to-end-ai. 'Elferink: 'Met machine learning heeft de drone 'geleerd' hoe deze moet omgaan met obstakels. Met onze drone kan je een missie inplannen tussen twee gps-coördinaten, en die kan de drone zelfstandig afleggen en ook bijvoorbeeld bomen vermijden.'
Onlangs vormde Elferink het project MultiRotorResearch om tot een eigen bedrijf. Hij ziet de vraag naar industriële toepassingen van drones verviervoudigen. Ze zijn goed bruikbaar in de landbouw, voor inspecties en om gebieden in kaart brengen.
Zo'n zestig teams deden in diverse categorieën mee aan de 'Engineers of Tomorrow' Challenge van de TU Eindhoven. Fontys Hogeschool ICT won de Prototyping Award, met ook nog eens vijfduizend euro prijzengeld voor het team van Sieuwe Elferink.
Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn: