Nasdaq koopt governance-expert Bwise

Handen schudden

Nasdaq OMX Group, eigenaar van onder andere de Amerikaanse beurs Nasdaq, neemt het Nederlandse Bwise over, een leverancier van software voor governance, risicomanagement, compliance en case management. OMX beschouwt de producten van het bedrijf uit Rosmalen als een aanvulling op het eigen portfolio voor risicobeheer. Bwise, waar 130 man werken, wil zijn platform via het Amerikaanse bedrijf internationaal verder laten groeien.

Bwise is opgericht in 1994 en biedt bedrijven een softwareplatform waarbij met behulp van een procesgerichte benadering organisaties vanuit een centraal punt het bedrijfsbeleid, de interne controles en bedrijfsrisico's kunnen volgen, meten en beheren. Het bedrijf, dat naast Rosmalen ook een kantoor in New York heeft en vestigingen in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk, zal onderdeel worden van Nasdaq OMX Corporate Solutions, een divisie die software voor risicomanagement aanbiedt. Nasdaq OMX ziet in de oplossingen van Bwise een middel om zijn klanten beter te kunnen bedienen, vooral door de toenemende voorschriften rond de financiële verslaglegging.

Toezicht

Volgens het Amerikaanse bedrijf, eigenaar van de Nasdaq en enkele Europese effectenbeurzen in de Scandinavische en Baltische staten en Armenië, biedt de software van Bwise bedrijven de mogelijkheid om de belangrijkste bedrijfsrisico's te volgen, te meten en te beheren, inclusief het risico van het niet naleven van wet- en regelgeving. Daarnaast heeft Bwise een dossierbeheertool in huis die de Smarts-toepassing van OMX aanvult tot een geïntegreerd platform voor toezicht op de markt, het bewaken van compliance en wereldwijd risicomanagement. Gebruikers hiervan zijn brokers, beurzen en toezichthouders. De software is vooral bedoeld voor senior management en directieleden.

Ambities

Luc Brandts, chief technology officer en mede-oprichter, verwacht door de overname dat Bwise zijn software via Nasdaq OMX wereldwijd op een grotere schaal kan aanbieden. Brandts en mede-oprichter Tim Willems spraken al vroeg na de oprichting in 1994 over het tot de wereldtop willen behoren met hun software. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting diverse keren een kapitaalinjectie gekregen van investeerders, met name voor groei in de Verenigde Staten.

Bwise richtte zich aanvankelijk op de markt van procesmodellering. Na de overname in 2000 van de modelleringssoftware SDW (System Development Workbench) van Capgemini kwam de nadruk meer te liggen op het modelleren van bedrijfsprocessen die vooral worden gebruikt voor financiële auditing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-03T16:02:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.