Luchtvaartspecialist Sita koopt Type22

Luchtvaartautomatiseerder Sita heeft alle aandelen overgenomen in Type22. De reden van de acquisitie zijn de innovatieve kracht van de producten van Type22 en de visie van het management op de zogenaamde 'passenger journey' (de ervaring van reizigers van aankomst bij een vliegveld tot vertrek naar het vliegtuig).

Francesco Violante, ceo van Sita, zegt over de overname: 'Sita heeft haar eigen ‘Self BagDrop’ oplossing sinds 2010 succesvol uitgevoerd onder zeven klanten. Volgens eigen onderzoek gaat 62 procent van de passagiers gebruik maken van self-service bag drop in 2017. De producten van Type22 (Scan&Fly en Drop&Fly) sluiten derhalve goed aan bij onze eigen producten. De acquisitie van Type22 is daarom dus een logische stap. De organisatie van Type22 zal worden voortgezet met het huidige management.'

Wat is Type22

Type22 werd in 2006 door vijf studenten van de TU Delft opgericht als adviesbedrijf voor de luchtvaart. Toen er eind 2011 in het bedrijf werd geïnvesteerd door TIIN Capital, Pervical Participations en VDL Particiaptie in het ‘self-service bag drop’ systeem, beleefde het bedrijf veel succes. Passagiers kunnen met het systeem zelf hun bagage inchecken. Door het vernieuwende systeem is het bedrijf uitgegroeid van acht medewerkers in 2012 naar dertig medewerkers in 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-02T10:55:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.