Managed hosting door True

Microsoft en Mastercard samen in smart cities

 

Stad smart city

Microsoft en betaalkaartspecialist Mastercard gaan projecten opzetten rond smart cities. De bedrijven zullen samenwerken rond betaaloplossingen, data analytics en cloud diensten om een beter inzicht te krijgen in stedelijke gebieden.

In de samenwerking zullen de Mastercard-betaaloplossingen geïntegreerd worden in het Citynext-programma van Microsoft. Dat is erop gericht om de digitale transformatie van steden te versnellen. Omgekeerd wordt ook het City Possible-programma van Mastercard in het project opgenomen.

De data die bloot komen te liggen in de samenwerking zal onder meer gebruikt worden om zaken als verkeersopstoppingen en economische ontwikkeling te bestuderen. Een van de projecten draait bijvoorbeeld rond de vraag hoe technologie het betalen van ritjes met het openbaar vervoer makkelijker en sneller kan maken.

‘Microsoft Citynext helpt steden om oplossingen in te zetten die hun meest directe noden aanpakt en nieuwe golf van innovatie aanwakkert door cloud computing, kunstmatige intelligentie (ai) en andere technologieën’, zegt Citynext-directeur Trudy Norris-Grey. ‘Onze samenwerking met Mastercard is een belangrijke stap naar ons doel om steden groener, rijker en inclusiever te maken.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6356299). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.