Managed hosting door True

Serververkoop neemt toe ondanks virtualisatie

Ondanks de toename van virtualisatie stijgt de verkoop van servers. Dat blijkt uit gegevens van Gartner.

Ondanks het toegenomen gebruik van virtualisatie zit de verkoop van servers in de lift. Het aantal verkochte servers steeg in het eerste kwartaal met 2,7 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet groeide met 5,1 procent. In het tweede kwartaal is voor bijna 13 miljard  dollar uitgegeven aan servers. Volgens Gartner komt de groei vooral door de toegenomen vraag naar x86servers , de verkoop van RISC en Itanium gaat achteruit.

Analist Jeffrey Hewitt over de groei van de serververkoop : "De vraag naar extra capaciteit en nieuwe applicaties is groter dan negatieve invloeden zoals virtualisatie en economische bezorgdheid."

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat IBM de hoogste omzet op de server markt heeft. Volgens Gartner noteert IBM voor het tweede kwartaal van 2007 een omzet van 3,8 miljard dollar, goed voor 30 procent van de markt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het marktaandeel toegenomen met 6,5 procent. Big Blue zag ook de omzet uit main-frames, System x en System p stijgen. Alleen de omzet uit IBM System i daalde.

HP voert de lijst aan als het gaat om meest verkochte eenheden. In het tweede kwartaal van 2007 werd 17 procent meer systemen afgezet dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De teller staat op 650.000 exemplaren. Daarmee heeft HP wat betreft verkochte eenheden een marktaandeel van ruim 31 procent, gevolgd door Dell, 22,5 procent en IBM 14,3 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.