Managed hosting door True

Novell koopt PlateSpin voor 205 miljoen dollar

De datacentermanagement specialist PlateSpin wordt een dochteronderneming van Novell. De Amerikaanse softwareontwikkelaar heeft een bod van 205 miljoen dollar uitgebracht op de aandelen Canadese softwarebouwer.

Novell wil een belangrijkere speler op de virtualisatiemarkt worden en heeft daartoe een bod van 205 miljoen dollar uitgebracht op de Canadese datacentermanagement-specialist PlateSpin. Deze overname is een vervolg op de eerdere overname van Xen door Novell, waarmee de Amerikaanse softwareontwikkelaar duidelijk maakte dat naast Linux virtualisatie een tweede markt is waarop het mogelijkheden ziet.

Virtualisatie is dus niet nieuw voor Novell. Inmiddels is de Xen hypervisor  onderdeel van het Suse Linux aanbod en biedt het virtualisatiebeheermogelijkheden in de eigen ZENworks software. Novell geeft echter toe nog op enkele plaatsen in het productpallet gaten te zien.

PlateSpin biedt drie oplossigen die een deel van deze gebreken invullen. Het product PowerConvert is een converiehulpmiddel om fysiek-naar-virtueel, virtueel-naar-virtueel, virtueel-naar-fysiek of fysiek-naar-fysiek te realiseren. PowerRacoon is een analyse en planningshulpmiddel waarmee onder meer capaciteitsplanningen kunnen worden gemaakt. Tot slot is er Forge, software voor systeemherstel bij calamiteiten.

Volgens ingewijden wil Novell de merknaam PlateSpin behouden en worden de producten op korte termijn niet als open source aangeboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-02T15:21:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.