Managed hosting door True

Europeanen virtualiseren opslag vaker dan Amerikanen

Europese bedrijven virtualiseren hun gegevensopslag vaker dan ondernemingen in de Verenigde Staten. Bovendien groeit de opslagvirtualisatiemarkt als kool, want over een jaar doet in Europa ruim 60 procent er aan.

Opslagvirtualisatie is populairder in Europa dan in de Verenigde Staten. 37 procent van de Europese ondernemingen gebruikt momenteel een virtualisatie-oplossing voor hun gegevensopslag. In de VS virtualiseert nu slechts 21 procent van de bedrijven hun opslag. Dat blijkt uit onderzoek van softwareleverancier F5 Networks.

Volgens de onderzoekers groeit de markt van opslagvirtualisatie enorm. In Europa neemt het aantal bedrijven dat zijn opslag virtualiseert het komende jaar toe van 37 naar 61 procent. In de VS zou de markt komend jaar groeien van 21 naar 47 procent.

Heterogeen en documentgebaseerd

De meeste bedrijven virtualiseren hun gegevensopslag uit kostenoverweging en om de gevolgen van opslagfalen te beperken. Slechts 49 procent van de Europese ondernemingen beoordeelt zijn eigen disaster recovery plannen namelijk als goed of zeer goed. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat er, vooral in Europa, veel behoefte is aan heterogene en documentgebaseerde opslag.

Overigens beschikt 28 procent van de Europese respondenten over tenminste een petabyte aan gegevensopslag in datacenters. Dat is een miljoen gigabyte ofwel 1*10^15 byte. 8 procent heeft zelfs opslagruimte van meer dan een exabyte (of een miljard gigabyte, 1*10^18 byte).

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 324 ict-afdelingen van middelgrote en grote ondernemingen in de VS en Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het onderzoek ergens terug te vinden?

Ben ook zeer geintresseerd in dit onderzoek

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-09T15:52:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.