AT&T helpt Shell aan Unified Communications

AT&T gaat Unified Communications (UC)-diensten leveren aan Shell, om de 150.000 gebruikers van Shell in meer dan negentig landen te ondersteunen. Het driejarig contract heeft een waarde van negentig miljoen dollar en is een concrete uitwerking van een deel van in 2008 gesloten megadeal van 1,6 miljard dollar tussen beide partijen.

AT&T beweert dat de Shell-oplossing de tot op heden grootste Unified Communications-implementatie bij een zakelijke klant is. Shell verwacht veel van de UC-werkplekdienst: het moet ervoor zorgen dat interne communicatie verbetert, wat een positief effect zou moeten hebben op de externe samenwerking en de productiviteit.

De Amerikaanse telcogigant sloot in 2008 een uitbestedingsovereenkomst met Shell voor het leveren van infrastructuur- en telecomdiensten. Het contract heeft een geschatte waarde van 1,6 miljard dollar. De levering van UC-diensten is hiervan een onderdeel. AT&T baseert zijn oplossing, bestaande uit een geïntegreerde set van data-, spraak- en videomogelijkheden, op Microsoft's Office Communications Server 2007 R2.

Begin deze maand is de uitrol begonnen. AT&T beheert de UC-oplossing vanuit datacentra in Nederland, de Verenigde Staten en Singapore. Tot de beheerdiensten behoren ook een 'disaster recovery'-oplossing en een wereldwijde 24 uur maal 7 dagen in de week-ondersteuning (het 'volg de zon'-principe).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Euh....

Sinds HP en EDS zijn samengegaan, is er een OCS-gebaseerd platform ontstaan van ongeveer 250.000 gebruikers....

Ietsje groter nog dan dat van Shell dus....

Shell is al in 2006 begonnen met de voorloper van OCS, LCS. Ten tijde van de outsourcing naar AT&T in 2008 waren er al 10.000 gebruikers op OCS. Sindsdien is er verder gebouwd aan de uitrol van OCS. Dit is dus geen nieuws :)

Prachtig Erwin, en groter is beter? Is dat een zgn Federated UCC/OCS oplossing? Shell communiceert met haar klanten en leveranciers en heeft daarnaast de mogelijkheid om willekeurig welk domein te integreren. Break out hebben ze naar de hele Wereld. Ik werk in mijn rol voor Shell nauw samen met de "specialisten" van HP/EDS en ik heb nieuws voor je: het zijn de grootste prutsers die ik ooit ben tegengekomen. Maw, groter, maar een ander niveau...;-) LOL

Rob

Het is overigens wel nieuws, ga maar naar de Microsoft site; het gaat om de allernieuwste versie van het platform die alle telefonie volledig overbodig maakt en bovendien alle datacom toeters en bellen heeft die we allemaal kennen. Maar ja, ik zit dan ook in keuken en kan me jullie reacties best wel voorstellen, maar heus, tis nieuw

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-18T11:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.