Nutanix migreert Sligro Food Group naar VDI

Nutanix, de web-scale converged infrastructuurleverancier, kondigt aan dat Sligro Food Group, een Nederlandse groothandel en retailer van levensmiddelen, gebruik gaat maken van Nutanix-apparatuur in zijn datacenters. De organisatie gaat zijn bestaande legacy desktop- en datacenterinfrastructuur vernieuwen en kiest voor een samenwerking met Nutanix om hen bij de transformatie naar het nieuwe tijdperk van web-scale it te begeleiden.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven garanderen, besloot Sligro Food Group een tijd geleden om het eigen netwerk aan desktopcomputers en daarbij behorende servers en appliances te vervangen en te upgraden. Aangezien het bedrijf zo’n 1200 gebruikers heeft en gebruik maakt van twee datacentra, was het logisch om te kiezen voor een virtual desktop infrastructuur (vdi). Er werd daarbij gekozen voor de appliances van Nutanix om een hyperconverged infrastructuur te bouwen.

'In eerste instantie hebben we een testopstelling neergezet om te kijken hoe flexibel en gebruiksvriendelijk de oplossing van Nutanix is', zegt Maurice van Veghel, cio en it-directeur van de Sligro Food Group. 'En we werden niet teleurgesteld. Zo is het plaatsen van extra nodes erg eenvoudig. Hierdoor kunnen we de performance en capaciteit van ons datacenter in enkele minuten vergroten. Het 'distributed filing system' maakt de appliances flexibel inzetbaar en de geautomatiseerde migratie van 'hot data' is een enorm voordeel van deze innovatieve oplossing. Het garandeert data-integriteit en maximaliseert de storage performance, zonder dat er extra energie in beheer of techniek gaat, zoals gebruikelijk is bij het traditionele storage area network.'

Inmiddels heeft Sligro Food Group Nutanix-appliances in beide nationale datacenters staan. Het bedrijf zal ook zijn Microsoft Exchange en SQL virtualiseren en op Nutanix laten draaien naar aanleiding van dit geslaagde migratieproject.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-30T09:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.