BT levert cloudplatform aan Nutreco

Ict-leverancier BT ontwikkelt een cloudgebaseerde, unified communications- en collaboration-oplossing (ucc) voor Nutreco, een Nederlandse leverancier van diervoeding. Het cloudplatform brengt de communicatiemogelijkheden van Nutreco samen, wat de samenwerking tussen medewerkers makkelijker maakt, de besluitvorming versnelt en een kostenbesparing realiseert.

De nieuwe unified communications- en collaboration-oplossing (ucc) is gebaseerd op BT One Cloud Microsoft en brengt de communicatiemogelijkheden van de diervoedingsproducent, waaronder telefonie, Cisco’s Unified Presence, instant messaging en conferentiemogelijkheden, samen op één cloudplatform. Hierdoor kunnen maximaal vijfduizend medewerkers wereldwijd samenwerken via audio, video en webconferencing. Nutreco hoopt hiermee de besluitvorming te versnellen, de medewerkersproductiviteit te laten toenemen en een groeiambities in markten zoals Latijns-Amerika en Azië-Pacific te realiseren.

Kostenbesparing

Daarnaast verwacht Nutreco dat het nieuwe platform kostenbesparing zal opleveren. De BT’s ‘One Voice SIP trunking service’, waar het platform mee wordt onderbouwd, maakt kostenbesparende belroutes mogelijk, helpt kosten te verminderen door de kerninfrastructuur eenvoudiger te maken en moet hardware-investeringen overbodig maken. 

Henry van de Ven, cio bij Nutreco: 'BT’s zakelijke clouddiensten helpen ons om extra investeringen te voorkomen en zijn een goede business case vergeleken met de oude PABX-wereld. BT’s technologie zal de werkomstandigheden van onze medewerkers verbeteren door real-time, wereldwijde samenwerking mogelijk te maken en daarmee de noodzaak tot reizen te verminderen. We geloven dat zij de juiste partner zijn in ons streven naar duurzame, winstgevende groei.'

Nutreco

Bij Nutreco werken circa elfduizend medewerkers in 35 landen. Het bedrijf is met de twee merken Skretting (visvoer) en Trouw Nutrition (diervoeding) wereldwijd actief in meer dan negentig landen. Sinds april 2015 is Nutreco volledig eigendom van het internationale familiebedrijf SHV Holdings.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-23T09:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.