Pink verzorgt werkplekken bij Twentse Zorgcentra

Thuiszorg

Ruim 2500 medewerkers en zeshonderd vrijwilligers van De Twentse Zorgcentra gebruiken binnenkort een digitale werkplek die Pink Elephant levert. De zorgaanbieder en dienstverlener hebben daartoe een uitbestedingscontract van vier jaar getekend, met mogelijkheid tot jaarlijkse verlenging. Het contract heeft een waarde van ruim vier miljoen euro, aldus een woordvoerder van Pink.

De digitale werkplekken die Pink Elephant verzorgt, zijn gebaseerd op de cloudtoepassingen van Microsoft 365, samenwerkingstool Embrace en applicatieontsluitingsplatform Liquit. Het idee is dat zorgmedewerkers één digitale startplek voor het werk krijgen, die ze kunnen benaderen vanaf elk apparaat en op elke locatie.

Migratie

Met de afronding van de proof of concept-fase begint de migratie naar de nieuwe omgeving waarschijnlijk half december. De woordvoerder meldt dat de migratie de losse tools van diverse leveranciers vervangt. Pink Elephant wordt daarbij enig aanspreekpunt.

De ict-dienstverlener verzorgt bovendien het device- en netwerkmanagement, infrastructure-as-a-service (iaas) en het technisch applicatiebeheer. De eerstelijnshelpdesk en ondersteuning op locatie is en blijft verzorgd door De Twentse Zorgcentra zelf.

Zorginstellingen

Pink Elephant verzorgt digitale werkplekken bij meerdere zorgverleners, zoals Carintreggeland, Cordaan en Noorderboog. Naar eigen zeggen is zijn online-werkplekdienst Pink365 ongeveer twintigduizend maal uitgerold bij zorginstellingen. De dienst zou de administratieve lasten voor dergelijke organisaties meer dan halveren.

Volgens de woordvoerder is het werkplekconcept uitermate geschikt voor zorgpersoneel. Zij werken vaak op gedeelde tablets en komen na inlog direct uit bij hun eigen werkplek. Bovendien is de dienst eenvoudig en logisch in het gebruik, wat handig is voor werknemers die minder digitaal vaardig zijn.

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. De organisatie heeft ruim tweeduizend cliënten, die verspreid over verschillende locaties wonen en werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-30T11:39:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.