Emmen kiest voor wendbaar contract Protinus IT

Dit artikel delen:

Vincent Verbiesen, algemeen directeur Protinus (links), en Maarten Visser, concernmanager bij gemeente Emmen (rechts), ondertekenen het contract.

De gemeente Emmen heeft voor de aanschaf en beheer van haar standaardsoftware na een aanbesteding gekozen voor Protinus IT uit Houten. Doorslag daarin gaf de wendbaarheid van de contractvorm bij alle inkoopkeuzes die de komende jaren genomen moeten worden.

Het gaat om het leveren van standaardsoftware, het beheer en onderhoud hiervan en de uitvoering van verschillende diensten zoals monitoren, signaleren en contractbeheer. Ook het life cycle management en het bieden van een online portaal voor het beheren van de bestellingen vormen onderdeel van dit contract.

Protinus IT werkt binnen de vierjarige raamovereenkomst samen met Insight Enterprises (Microsoft) en Crayon (sam: software asset management).

Maarten Visser, concernmanager van de gemeente Emmen, stelt in een verklaring: 'Door dit contract met Protinus zijn we niet alleen verzekerd van de scherpste prijs op standaardsoftware maar ook van de benodigde wendbaarheid. Daardoor kunnen we op ieder moment al onze huidige software inkopen maar ook laagdrempelig nieuwe oplossingen in het contract toevoegen.' 

Ruimte willen hebben

Visser verwacht verder door de samenwerking met Protinus en zijn partners het softwarelicentiebeheer te verbeteren en scherper inzicht te krijgen in het toekomstige gebruik van standaardsoftware.

Vincent Verbiesen, algemeen directeur van de Houtense it-dienstverlener, merkt dat steeds meer gemeenten de ruimte willen hebben om binnen hun it-landschap direct in te kunnen spelen op ontwikkelingen. 'Protinus biedt die mogelijkheid door het ontsluiten van een groot partnernetwerk van specialisten via één contract.'

Recent won Protinus IT ook al standaardsoftwaretenders bij de Veiligheidsregio’s Gooi- en Vechtstreek en Flevoland alsook VR Hollands Midden. Ook kreeg het een gunning van het CAK.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-05T12:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.