Unit 4 Agresso ziet flinke winststijging

Dit artikel delen:

Het Sliedrechtse softwarebedrijf Unit 4 Agresso rapporteerde vandaag een winststijging van 30 procent over het eerste halfjaar van 2006. De winst kwam daarmee uit op 9,4 miljoen euro.

Daarnaast kon het bedrijf melden dat de omzet over het eerste halfjaar van 2006 met 16 procent steeg naar 187,6 miljoen euro in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. Hierbij is rekening gehouden met de liquidatie van het Duitse bedrijf NOXS Germany eind vorig jaar.

Dat het goed gaat met de markt, was ook te zien aan het feit dat Unit 4 Agresso in de eerste helft van dit jaar zijn personeelsbestand uit kon breiden met 11 procent. In totaal werken er nu bijna 2100 mensen bij de software-onderneming.

De business unit Business Software liet een groei zien van zo’n 10 procent. Ceo Chris Ouwenga liet tijdens de presentatie van de cijfers verheugd te zijn over de prestaties van het bedrijf in Frankrijk, de Verenigde Staten en Spanje. "Dat zijn landen waar we voorheen niet altijd even goed presteerden, maar we zien dat het daar nu goed gaat." Voor Frankrijk kon Unit 4 Agresso voor het eerst zelfs een positief resultaat melden. "Het doel voor dit jaar is dat we in alle landen waar we opereren winstgevend zijn", aldus Ouwenga.

Traditioneel laat de Benelux goede resultaten zien. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaan de zaken voor het softwarebedrijf goed. Op omzetgebied moesten Zweden en Duitsland inleveren. In Duitsland deed Unit 4 Agresso het eerste halfjaar twee overnames. "We wilden voet aan de grond krijgen op de Duitse markt. Daartoe hebben we Dogro en Kirp gekocht. Zij zijn actief op de overheidsmarkt", zegt Ouwenga. In Nederland nam het bedrijf een 50 procent aandeel in Amedia, een bedrijf dat zich richt op tussenpersonen. Op de Amerikaanse overheidsmarkt sloot het Sliedrechtse bedrijf een overeenkomst met Hansen.

De business unit Internet & Security rapporteerde een omzetstijging van 19 procent tot 89,6 miljoen euro. De omzet uit producten steeg met 18 procent naar 77,1 miljoen, de omzet uit diensten steeg met 27 procent naar 12,6 miljoen euro. Dit laatste ondanks het toenemende aantal vacatures. "Voor deze vacatures zijn voorlopig externen ingehuurd", aldus cfo Edwin van Leeuwen. "Het doel is wel om zelf op zoek te gaan naar gespecialiseerd personeel."

De vooruitblik op de tweede helft van het jaar liet zien dat Unit 4 Agresso zo’n 1 tot 1,5 miljoen euro uittrekt voor de eventuele aankoop van bedrijven. Daarnaast mikt het op een organische groei van de verkoopdivisie met tussen de 7 en 10 procent.

Interview Chris Ouwenga CEO Unit 4 Agresso

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-17T13:59:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.