Managed hosting door True

CA biedt software die virtuele systemen kan beheren

Dit artikel delen:

De nieuwe versie van de beheersoftware Unicenter Advanced Systems Management 11.1 beheert servers met virtualisatie ongeacht het merk. Ook andere beheerspecialisten hebben de laatste tijd centraal beheer van virtualisatie de nodige aandacht gegeven.

CA zegt dat de nieuwe software op basis van vooraf gelegde regels zelfstandig applicaties die in virtuele clusters of virtuele serversystemen functioneren kan overhevelen als de prestaties te wensen overlaten door te weinig processor- of geheugencapaciteit. Applicaties kunnen ook overeind gehouden worden door minder kritische software op een ander virtueel systeem te parkeren. CA zegt dat de eigen software virtuele systemen van IBM, Microsoft, Vmware, Red Hat, Sun en Veritas aankan. Veel van de functionaliteit was voorheen al los beschikbaar voor de verschillende smaken van virtualisatie en is nu onder één beheerschil samengebracht. De user interface is gebaseerd op het System Command Center instrumentarium waar alle componenten van Unicenter mee werken.

Server virtualisatie bestaat al jaren op het Unix-platform en op de mainframe. Gebruikers zijn sinds kort op losstaande Windows- en Linux-servers ook met virtualisatie aan de slag. In eerste instantie om gemakkelijker te kunnen testen op productiesystemen. Als deze techniek grootschaliger toegepast wordt kan het ook de inzet van het serverpark verbeteren door applicaties efficiënter te verdelen over de beschikbare processorcapaciteit. Om dit doel te bereiken moet de beheerfunctionaliteit van bestaande virtualisatie-oplossingen alleen nog wel flink opgekrikt worden.

Concurrenten van CA zoals IBM, Cirba en Opsware hebben kort geleden ook de beheersoftware voor servers met virtualisatie van nieuwe mogelijkheden voorzien. Analisten verwachten dat leveranciers in 2007 het beheer van virtualisatie bovenaan hun agenda hebben staan. Bestaande gebruikers van servers met virtualisatie moeten de aanbieders met argusogen volgen. Vooral de allianties tussen verschillende aanbieders zijn een essentieel detail omdat dit een belangrijke graadmeter is voor een goede samenwerking van systemen. Een belangrijke speler op de virtualisatiemarkt Vmware bijvoorbeeld heeft overeenkomsten met de grootste drie aanbieders van beheersoftware CA, IBM en HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-30T11:28:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.