Inflexibiliteit ERP frustreert it-manager

Dit artikel delen:

Erp-applicaties zijn niet makkelijk aan te passen aan de veranderende behoeften van een bedrijf. Hierdoor ontstaat een kostenspiraal die menig it- en bedrijfsmanager frustreert.

Dat blijkt uit onderzoek dat Technology Evaluation Centers in 83 landen heeft uitgevoerd in opdracht van het Nederlandse Unit 4 Agresso. Zo'n 70 procent van de managers geeft aan zich gevangen te voelen in een oneindige erp-kostenspiraal.

De algehele ontevredenheid over erp en bedrijfsapplicaties die uit het onderzoek blijkt, heerst overal ter wereld. Eenderde van de 870 ondervraagde managers zegt dat hun erp-leverancier geen effectieve middelen biedt om zaken te doen. Ruim 70 procent geeft aan wel continu te investeren in verbeteringen, upgrades en ondersteunende applicaties om het maximale uit hun erp-systeem te halen. Hieruit blijkt dat de meeste erp-leveranciers zich vooral richten op flexibiliteit van hun systeem vóór de implementatie.

Bedrijven die snel groeien of veranderende eisen stellen aan hun systemen worden op kosten gejaagd om hun erp-applicatie na de implementatie aan te passen. In plaats van het systeem op het bedrijf aan te passen, gebeurt vaak het omgekeerde. Bijna 30 procent van de respondenten zegt ontmoedigd te worden door de impact die veranderingen hebben op de bedrijfsoplossingen.

"De groeiende erp-frustratie onder managers geeft duidelijk aan dat traditionele erp-systemen niet geschikt zijn voor organisaties die regelmatig veranderen", zegt Ton Dobbe, vice-president productmarketing bij Unit 4 Agresso. "Organisaties die in redelijk stabiele omgevingen opereren kunnen makkelijk omgaan met statische erp-systemen, maar bedrijven die te maken hebben met snelle groei, nieuwe bedrijfsmodellen en continue wijzigingen van wetgeving hebben een erp-applicatie nodig die is ontworpen voor wendbaarheid ná de implementatie."

De zakelijke wereld moet op zoek naar alternatieven voor de teleurstellende investeringen in zakelijke applicaties. Volgens IDC groeit de West-Europese erp-markt tot 2010 met 5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is inderdaad een van de grootste kwesties die de IT managers vandaag uitdaagt. Er zijn eigenlijk erg flexibiele ERP pakketten zoals Microsoft Dynamics GP waarmee de IT afdeling de vereiste business regels heel snel vast kunnen zetten in de ERP applicatie... maar ook dat behoeft begaafde ITers die moeilijk te vinden zijn en heel veel geld kosten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-18T07:30:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.