Managed hosting door True

Positie SAP op West-Europese erp-markt onder druk

Dit artikel delen:

SAP staat met zijn erp-software met stip op nummer één in alle verticale markten in West Europa. De voorsprong op de concurrentie neemt echter snel af. Vooral Oracle en Sage zijn in opmars, aldus onderzoekbedrijf IDC.

West-Europa is een erg interessante regio voor wat de erp-markt betreft. SAP leidt die markt, maar ziet spelers als Oracle en Sage snel naderen. Volgens IDC is op landenniveau het verschil soms miniem, zoals bijvoorbeeld in Engeland en Frankrijk. Oracle en Sage zijn daar vooral in de communicatiesector, de publieke sector, de bankwereld, diensten en retail erg moeilijke concurrenten voor SAP.

Oracle heeft dit vooral te danken aan de overname van Peoplesoft, waardoor het bedrijf een sprong vooruit maakt in specifieke sectoren. Sage doet het vooral goed in het mkb-segment dankzij overnames. "Er zal nog verdere concentratie volgen op de erp-applicatiemarkt," denkt Bo Lykkegaard van IDC. "Die zal vooral gestuurd worden door overnames. De recente aankopen van Infor bijvoorbeeld (SSA Global, Geac en Systems Union) is daar een goed voorbeeld van en zullen deze onderneming een forse duw in de rug geven." De industrie is goed voor 40 procent van de totale erp-markt.

Andere grote spelers op de erp-markt zijn Lawson, Microsoft (Dynamics), QAD en het Nederlandse Unit 4 Agresso.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-06T11:38:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.