Investeerder zet geld op Chinese outsourcing

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij Francisco Partners steekt 48 miljoen dollar in DarwinSuzsoft, een Amerikaanse it-dienstverlener die het werk uitbesteedt in China.

DarwinSuzsoft heeft duizend mensen in dienst, van wie achthonderd in China. Het bedrijf is gespecialiseerd in business process outsourcing (bpo) en algemene it-werkzaamheden als kwaliteitsbewaking en applicatieontwikkeling. De klanten komen vooral uit de bank- en verzekeringswereld en de gezondheidszorg.

Investeerder Francisco Partners krijgt door de kapitaalinjectie een meerderheid in het outsourcingsbedrijf. Hiermee hoopt het bedrijf te profiteren van de kansen die de Chinese markt biedt. Volgens de investeerder is het de gootste investering in outsourcing in China tot nu toe.

Honkvaster

Bedrijven betalen Chinese it-medewerkers zo'n 30 tot 40 procent minder dan vergelijkbaar personeel in India. Volgens DarwinSuzsoft is het Chinese personeel bovendien honkvaster. Het hoge verloop bij Indiase outsourcers is een belangrijke bron van frustratie bij opdrachtgevers uit de financiële wereld.

DarwinSuzsoft begon zeven jaar geleden in China onder de naam Darwin Partners. Vorig jaar veranderde het van naam na de overname van het Chinese softwarebedrijf Suzsoft.

Voor het aantrekken van gekwalificeerde medewerkers werkt DarwinSuzsoft nauw samen met de Tsinghua Universiteit, een van de topinstituten op het terrein van ict in China. Onlangs nam het bedrijf 150 afgestudeerden van deze universiteit in dienst. Ook is er een samenwerking met de Universiteit van Beijing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-08T11:35:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.