Managed hosting door True

Microsoft geeft gratis software aan India

Dit artikel delen:

Microsoft stelt zijn software gratis ter beschikking aan Indiaase liefdadigheidsorganisaties. Dat doet het via Tech Soup, een organisatie die ook al werkt met Cisco en Symantec.

Microsoft geeft gratis software aan India. De Indiaase organisatie NASSCOM Foundation krijgt de software tot zijn beschikking. De gift maakt deel uit van het liefdadigheidsprogramma BiG Tech van TechSoup, een Amerikaanse organisatie die onder andere ook werkt met Cisco en Symantec. Dat schrijft de Washington Post.

Goede doelen kunnen zich via BiG Tech inschrijven voor software via internet. Deze software wordt door bedrijven gratis beschikbaar gesteld. In India zijn ongeveer 35.000 organisaties die hiervan gebruik kunnen maken.

Voor Microsoft is het programma een manier om voet aan grond te krijgen in India. "We denken dat dit een grote impact voor India zal hebben", aldus Neelam Dhawan, directeur bij Microsoft India tegen de Washington Post.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De Global Economy is in landen zoals India en Afrika meer merkbaar voor de bevolking en zijn de wetmatigheden in principe gelijk met de rest van de wereld, de speelruimte om dingen anders te doen neemt af.
Charity, filantropie, NGO's , "Non For Profit", One Laptop Per Child" en
Bill Gates, de ene dag snoepgoed uitdelend en de andere dag je bordje leeg etend als je je even omdraaid, voedselhulp, in vele gevallen is het gratis of bijna gratis weggeven van produkten en services voor de lokale producenten een hard gelag.De One Laptop Per Child tragedie waarbij
ontwikkelingslanden ongevraagd een laptop krijgen, die nauwelijks functioneel is en
per saldo meer kwaad dan goed doet, getuigd niet alleen van een slechte smaak en gebrek aan respect maar wekt bovendien de valse indruk dat er iets gedaan word om de derde wereld aansluiting te geven. In het geval van Microsoft zal het de overstap naar bijv. open source sofware bemoeilijken. Onder "Weggeven" zult u het waarschijnlijk niet tergugvinden in de jaarstukken, ik zou eens bij "Uitstel van Betaling" kijken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-28T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.