Managed hosting door True

Softwareintegratie belangrijkste trend in transport

Dit artikel delen:

De belangrijke softwareleveranciers voor de transportsector zijn steeds meer bezig met het intergreren van softwaresystemen.

Binnen de transportsector wordt steeds vaker gebruik gemaakt van geïntegreerde softwareoplossingen. Dat blijkt uit het Transportation Report 2007 van Capgemini Nederland. Capgemini maakte een analyse van de software voor de transportsector en deed dat op basis van onderzoek onder 38 belangrijke softwareleveranciers in Europa en Amerika.

De integratie van transportsoftware met erp- crm- en gerelateerde software wordt door 76 procent van de ondervraagden als belangrijke ontwikkeling genoemd. Iets meer dan 70 procent van de leveranciers is ook bezig met de integratie van mobiele oplossingen, zoals boordcomputers.

Het merendeel van de leveranciers houdt zich nog niet bezig met rfid. Slechts 40 procent noemt deze toepassing een belangrijke trend. Zij denken wel dat rfid de pilotfase voorbij is en op korte termijn daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden.

"Het plannen en uitvoeren van transport wordt - mede door de globalisering, toenemende vraag om flexibele supply chains en aandeelhouders die operational excellence eisen - steeds complexer", zegt Luc Scheindel van Capgemini Nederland. Volgens 40 procent van de ondervraagden speelt een op service georiënteerde architectuur (soa) hierbij een belangrijke rol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Binnen de transportsector wordt steeds vaker gebruik gemaakt van geintegreerde softwareoplossingen. Toch slaan system integrators vaak nog een stap over wanneer ze gaan programmeren. Ze kijken namelijk onvoldoende naar de tooling. Te vaak wordt er een oplossing geimplementeerd, zonder te kijken naar de systemen waarmee ze moet communiceren, en op welke manier. Ondanks geintegreerde software-oplossingen blijken veel transportbedrijven dus nog steeds grote problemen te hebben met hun datakwaliteit. Ook verschillende geintegreerde software-oplossingen moeten met elkaar worden afgestemd om ervoor te zorgen dat bedrijven meer kunnen doen met de gegevens uit de systemen, en ervan op aan kunnen dat die gegevens ook betrouwbaar zijn.

Bert Oosterhof, Director of Technology EMEA, Informatica

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.