Google hoopt op meer zakelijke klanten

Dit artikel delen:

Google wil meer zakelijke klanten aan zich binden. Dat hoopt het te doen door de applicatie Google Apps uit te breiden met nieuwe diensten.

Google hoopt meer zakelijke klanten te werven voor zijn Google Apps-dienst. Het Californische bedrijf maakte deze week bekend dat het extra e-mailmanagement diensten gaat leveren aan betalende klanten. Het gaat om diensten voor e-mailbeheer en anti-spamproducten. Google verkreeg deze diensten na de overname van Postini, drie weken geleden.

Ook wordt de capaciteit van de mailboxen van de zakelijke gebruikers met 25 gigabyte verhoogd. De opslagcapaciteit die Google levert is groter dan de mailbox die bedrijven zelf aan hun personeel beschikbaar stelt. Dat komt omdat Google een webdienst levert.

Volgens Gartner-analist Tom Austin beginnen steeds meer bedrijven Google als een serieuze kandidaat te zien als het gaat om e-mail. "Ik denk dat we aan het begin staan van een 10-jarige cirkel", zegt Austin tegen Reuters. Hij denkt dat veel bedrijven eerst wachten tot de volgende economische recessie voordat zij echt op online e-mail, zoals Google, Yahoo en Microsoft overstappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wij gebruiken Google onder andere voor communicatie van Research resultaten.

Een voorbeeld hiervan is het Research proof-of-concept FreeMove Quantum Exchange, waarvan een presentatie te vinden is op de URL http://picasaweb.google.com/freemovequantumexchange

Maar ook voor samenwerking in groepen op verschillende locaties met gemeenschappelijke documenten waarbij we de authorisatie niveaus individueel, groep of publiek hebben en alleen lezen of lezen/wijzigen.

Voorbeelden van dit soort documenten zijn te vinden op de URLs

https://docs.google.com/Doc?docid=dds86766_9cchgsv http://spreadsheets.google.com/pub?key=pmciHDJ1ziAiYxNGkzmyJcg

We hebben zeer goede ervaringen met deze diensten van Google en kunnen ons goed voorstellen dat Google deze diensten verder wil uitbreiden op de zakelijke markt.

Beveiliging blijft lijkt me een issue.
Veel bedrijven houden hun (vertrouwelijke) documenten liever in huis in plaats van ze op het publieke internet te plaatsen. Ook al kun je dat beschermen wie garandeert dat ?? Google??

Quote uit de vorige reactie: 'Beveiliging blijft lijkt me een issue. Veel bedrijven houden hun (vertrouwelijke) documenten liever in huis in plaats van ze op het publieke internet te plaatsen. Ook al kun je dat beschermen wie garandeert dat ?? Google??'

Op het moment dat er een bewijsbare beveiliging gebruikt wordt (zie m'n vorige reactie) kan direct een antwoord worden geven op de vraag welke gesteld wordt in de bovenstaande reactie. De garantie voor deze beveiliging ligt bij jezelf. Door de Informatie-Theoretische bewijsbare beveiliging die niet aan een Trusted 3rd Party is uitbesteed, maar in eigen beheer is, zijn de (vertrouwelijke) documenten geen informatie maar data (een rij betekenisloze bits) voor een 3e partij, zoals Google. Natuurlijk kunnen er ook verschillende gradaties van beveiliging worden toegepast en kan er voor minder vertrouwelijke documenten ook gekozen worden voor 'Computational' Security. Een mogelijkheid voor End-to-End computational secure E-Mail exchange, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van software die getalleerd hoeft te worden en in combinatie met elke browser gebruikt kan worden op elk platform wordt ook in de FreeMove Quantum Exchange ondersteund.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-04T11:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.