'IJslands' Landsteinar uit Den Haag wordt Brits

Dit artikel delen:

Landsteinar Nederland uit Den Haag is onderdeel geworden van de K3 Business Technology Group uit Groot-Brittannië. Het bedrijf levert op Microsoft Dynamics gebaseerde software aan de detailhandel, horeca en logistiek.

K3 Business Technology Group legt 14,5 miljoen euro neer middels een mix van aandelen en contanten voor Landsteinar Nederland. Daarbovenop komt er nog een bonus van 5,5 miljoen euro, als het bedrijf goed presteert in de periode tot 31 augustus 2009. 

Het Haagse Landsteinar levert op Microsoft Dynamics gebaseerde bedrijfssoftware (LS Retail), inclusief kassasystemen en een hoofdkantoor-module aan de detailhandel. Ook is er een versie voor de hotellerie (LS Hospitality). Opvallende klanten zijn Ikea, waarvoor het speciale modules heeft ontwikkeld, Footlocker en de lingerieketen van Marlies Dekkers. 

Voet aan grond

Landsteinar Nederland is in 2001 opgericht als een vestiging van Landsteinar Strengur uit IJsland. Niet lang erna volgde een managementuitkoop door de driekoppige IJslandse directie in Den Haag. De softwareleverancier (inmiddels onderdeel van de Kögun Group uit Reykjavík) wilde in Europa uitbreiden maar het bleek toch lastig om met eigen vestigingen voet aan de grond te krijgen. Vandaag de dag werkt Landsteinar met een wereldwijd netwerk waaraan zo'n zestig partners hangen.

Een van die partijen is het Engelse K3. Deze softwarewederverkoper handelt in bedrijfssoftware van Syspro voor de industrie, en verkoopt LS Retail aan de detailhandel (waaronder veel apothekers) . K3 kocht in 2004 namelijk Alpha Landsteinar, de Britse verzelfstandigde lokale vestiging van het IJslandse moederbedrijf. K3 groeide daarna uit tot de grootste LS Retail-distributeur.

Toegang

Landsteinar Nederland, dat doorgaat onder de naam K3 Landsteinar, telt een veertigtal medewerkers en ondersteunt zo'n driehonderd winkels. Volgens woordvoerster Beatrijs van der Poel krijgt K3 met de inlijving van de Nederlandse concurrent een betere toegang tot het Europese continent. "Wij doen ook veel internationale opdrachten: wij bedienen klanten in acht landen in Europa en in zeven landen buiten Europa." De Haagse firma verwacht door het opgaan in K3 meer mogelijkheden te hebben om klanten te ondersteunen, onder andere vanwege een hechtere band met Microsoft.

De voormalige eigenaren van Landsteinar Nederland zijn aandeelhouders geworden van K3 Business Technology Group. De huidige directie onder leiding van Jón Hördur Hafsteinsson, blijft voorlopig aan als bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-05T07:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.