Managed hosting door True

Fitter na gebruik van toetsen in plaats van muis

Dit artikel delen:

Een softwarepakket dat het gebruik van toetsen bevordert zorgt ervoor dat de werknemer zich fitter voelt. Het gebruik heeft geen gevolgen voor de productiviteit.

Computergebruikers voelen zich fitter achter de computer als ze toetsen gebruiken in plaats van een muis. Daarom raadt TNO na onderzoek het gebruik van een softwarepakket aan dat het gebruik van toetsen bevordert. Voor de productiviteit maakt het niet uit of met toetsen of met de muis gewerkt wordt.

Het onderzoek laat zien dat proefpersonen zich fitter voelen nadat ze de computer hadden gebruikt met een softwarepakket dat tips geeft over het gebruik van toetsen in plaats van de muis. Ook de klachten, waarvan de proefpersonen eerder hadden aangegeven last te hebben, bleken enkele weken na gebruik af te nemen.

Productiviteit

Zonder het softwarepakket werd gemiddeld 20 procent van de opdrachten met toetsen gegeven. Met softwarepakket is de verhouding tussen het gebruik van toetsen of muis fifty-fifty. De productiviteit door het gebruik van toetsen bleek niet te veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-17T08:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.