Managed hosting door True

Google volgt Microsoft met gezondheidsdienst

Dit artikel delen:
Zorg

Na Microsoft komt ook Google met een applicatie voor medische informatie. Het platform van Google biedt gebruikers medische informatie, gecombineerd met verschillende zoekfunctionaliteiten.

Google komt met een platform voor het beheren en vinden van medische informatie. Dat maakte Marissa Mayer van Google bekend tijdens de Web 2.0. Summit. Volgens haar wordt de zoekmachine al vaak geraadpleegd bij het zoeken naar medische informatie. "Als je kijkt naar gezondheid, dan is er een enorme vraag vanuit gebruikers, en mensen gebruiken Google al meer dan iedere ander tool op het web om medische informatie te vinden", zegt Mayer.

Volgens Mayer is het een logische stap dat Google op deze vraag inspringt. "De medische wereld komt jaarlijks met een enorme berg aan informatie. En het is onze ‘core business' om te begrijpen hoe al deze informatie zich tot elkaar verhoudt."

Platform

Google heeft een platform ontwikkeld waarop onder meer persoonlijke medische informatie te vinden is, maar ook met zoekfunctionaliteiten op het gebied van gezondheid, diëten en beweging en een ‘vind een dokter'-applicatie. Mayer zegt dat partners de applicatie al hadden bekeken, maar wil niet zeggen welke partners. Het systeem wordt nu getest bij Google.

Microsoft kocht begin dit jaar Medstory, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van zoeksoftware, zodat deze geschikt is voor het vinden van medische informatie. De softwaregigant introduceerde onlangs de dienst 'HealthVault', een beveiligde webdienst waarin patiënten hun medische dossiers online kunen bijhouden en toegang krijgen tot medische applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.