Managed hosting door True

Gebruikers onzeker over integratie met Fusion

Dit artikel delen:

Congresgangers op de Oracle Open World zijn enthousiast over de mogelijkheden van de Fusion-middleware, die als het goed is in 2008 beschikbaar komt. Peoplesoft- en JD Edwards-gebruikers vragen zich echter af hoe Oracle hun producten exact zal integreren met deze middleware.

Bezoekers van de Oracle Open-World-conferentie zijn onder de indruk van de geplande functionaliteiten van de Fusion-middleware, maar vragen zich af hoe Oracle de applicaties afkomstig van Peoplesoft, JD Edwards en Siebel gaat integreren met deze middleware.

Binnen Fusion moeten delen van de code van Peoplesoft en JD Edwards en de huidige Oracle e-business suite als objecten door webdiensten oproepbaar worden binnen een soa. Oracle nam hrm- en crm-leverancier Peoplesoft in 2005 over, nadat Peoplesoft zelf in 2003 erp-leverancier JD Edwards had ingelijfd. Crm-leverancier Siebel werd in 2005 overgenomen door Oracle.

Gebruikers aan het woord

Gebruikers van de producten van deze overgenomen leveranciers zijn echter onzeker over de preciese integratie tussen hun producten en Fusion middleware. Matt Wilkinson, directeur solutions en access bij de Brigham Young University in Utah is Peoplesoft-gebruiker en bezoekt Oracle Open Wold elk jaar: "We hebben de afgelopen jaren een oogje in het zeil gehouden, maar de Fusion middleware wordt steeds volwassener. Ik verwacht dat de middleware onder Peoplesoft uiteindelijk Fusion zal worden, vanwege de migratie die Oracle aan het doorvoeren is. Hopelijk gebeurt dat gladjes, zodat we geen extra inspanningen hoeven te verrichten en het een convergentie zal zijn in plaats van een verandering. Zo zou Oracle het wat mij betreft moeten aanpakken om de Peoplesoft-klanten gelukkig te houden."

Ed Abbo, senior vice president application development: "De overgang naar de volgende generatie van applicatietechnologie zal evolutionair verlopen voor PeopleSoft-gebruikers. We gaan ervoor zorgen dat deze gebruikers toegang krijgen tot alle mogelijkheden van Fusion middleware."

Thomas Kurian, senior vice president, Oracle Server Technologies, gaf vandaag een overzicht van Oracle Fusion Middleware 11g. Kurian: "Deze geplande release van Oracle Fusion Middleware betekent een belangrijke kans voor klanten om hun applicaties te integreren en beveiligen." Hij sprak onder andere over de Service-Oriented-Architecture (SOA), grid computing- en web 2.0-functionaliteiten van Fusion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.