TIE-oprichter Dick Raman stapt op

Dit artikel delen:

Dick Raman, bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde TIE Holding, is opgestapt op uitdrukkelijk verzoek van de raad van commissarissen. Wel blijft hij aan als directeur van het Amerikaanse onderdeel TIE Commerce.

Dick Raman, oprichter en directeur TIE Holding, genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, is afgetreden. Een verschil van inzicht met de raad van commissarissen ligt ten grondslag aan zijn besluit. Volgens Raman is het niet goed voor het bedrijf wanneer een verschil in zienswijze blijft bestaan tussen de directie en de toezichthoudende raad. Zeker niet nu TIE Holding zich in een moeilijke fase bevindt. Het softwarebedrijf leed over het afgelopen kwartaal een verlies van 293.000 euro op een omzet van 2,4 miljoen euro.

Roer

Zijn positie wordt tijdelijk waargenomen door Jan Sundelin, totdat een opvolger is gevonden. Raman wil zich nu concentreren op het Amerikaanse onderdeel TIE Commerce en TIE Kinetix, een nieuw softwareplatform voor e-handel. Ton Veth, voorzitter van de raad van commissarissen, roemde de beslissing van Raman om terug te treden na twintig jaar aan het roer te hebben gestaan. Volgens Veth is het goed als er een nieuwe directeur komt die met TIE een andere koers kan inslaan.

EDI

TIE vroeg in 2000 een beursnotering aan. Raman richtte het bedrijf in 1987 op als leverancier van 'electronic data interchange' (edi) voor het afhandelen van transacties op de zakelijke markt. In 1999 besloot TIE zich te presenteren als softwarebedrijf voor e-handel. Het bedrijf houdt kantoor in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-21T12:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.