Softwareprobleem maakt stadsbus onveilig

Dit artikel delen:
stadsbus bus connexxion

In Haarlem staan de nieuwe stadsbussen door softwareproblemen soms minuten stil op de weg.

Twintig gloednieuwe stadsbussen in Haarlem ondervinden softwareproblemen. Hierdoor komen ze soms minutenlang midden op de weg tot stilstand, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De apparatuur moet na zo'n hapering steeds worden gereset.

Tenminste twintig Haarlemse stadsbussen kampen met softwareproblemen, meldt het Haarlems Dagblad. De gloednieuwe bussen, kortgeleden aangeschaft door vervoersbedrijf Connexxion, komen soms midden op de weg tot stilstand.

Volgens het personeel doen de problemen zich voor als de bussen bij een halte hebben gestaan. Als de chauffeur daarna wil optrekken, schiet de motor terug in de neutraal-stand en kan de bus zeker een minuut niet voor- of achteruit. "Soms sta je half op de weg. Dat is levensgevaarlijk voor de andere weggebruikers", aldus een van de chauffeurs. Door de motor uit te zetten en de apparatuur te resetten kan de bus uiteindelijk weer aan de gang worden gebracht. Volgens het dagblad staan sommige bussen tijdens één ritje zelfs meerdere keren stil.

Laptopje

Een woordvoerder van de vervoerder zegt dat de bussen blokkeren doordat het systeem denkt dat de deuren nog openstaan. Dit zou dan niet midden op de weg kunnen gebeuren. Busfabrikant MAN heeft beloofd de problemen snel op te lossen. "Het is een kwestie van een laptopje naast de bus en de apparatuur opnieuw onderzoeken."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet voldoende tijd genomen om te testen (?)

Je zou haast gaan denken dat de software onder Windows draait....

Dat kan je toch gewoon oplossen met een workaround?
Na elke stop de bus even rebooten, en achterin de bus (zichtbaar voor automobilisten) een monitor plaatsen met een Windows opstartscherm. Daar hebben mensen best begrip voor ;-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-18T10:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.