Nederland telt slechts drie firma's in software-top

Dit artikel delen:

In de top 100 van Europese softwarebedrijven komen drie Nederlandse bedrijven voor: Exact, Unit4 Agresso en ICT Automatisering. Gemeten naar landen staat Nederland daarmee met een totale omzet van ruim een half miljard euro op de zesde plaats in Europa.

Het verschil tussen groot en klein is in de Europese software-industrie zeer aanzienlijk te noemen. De grootste (SAP) zet bijna 9,5 miljard euro om. De nummer honderd (het Britse Veriphone) komt echter nauwelijks boven een omzet van 20 miljoen euro uit. Dat blijkt uit de Truffle 100, een overzicht van de honderd grootste softwarebedrijven van Europa gemeten naar de omzet die zij in 2006 behaalden. Het overzicht is in opdracht van de Franse venture capitalist Truffle opgesteld door IDC en CXP. Criterium hierbij was dat zowel hoofdkantoor als R&D-afdeling zich in Europa moeten bevinden. Onder ‘Europa' verstaan de onderzoekers de EU aangevuld met Noorwegen en Zwitserland.

Toonaangevend

De totale omzet van de top 100 lag in 2006 op ruim 22 miljard euro. Tachtig procent van die omzet werd gegenereerd door de 23 grootste bedrijven. Tweeëndertig bedrijven hebben een omzet van meer dan honderd miljoen euro, terwijl in totaal vierenvijftig ondernemingen meer dan vijftig miljoen omzetten. Een aantal spelers is daarnaast wereldwijd toonaangevend in hun segment. De onderzoekers noemen onder andere SAP, Sage, Dassault Systemes en ook Exact.

Nederland staat in het landenklassement op de zesde plaats met drie noteringen: : Exact (11), Unit4 Agresso (15) en ICT Automatisering (41). Zie voor een uitgebreider artikel en de gehele lijst:  Nederland staat zesde in Europese software-top 100

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-27T14:29:00.000Z Robbert Hoeffnagel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.