Managed hosting door True

Ortec neemt het Franse Inovia over

Dit artikel delen:

Leverancier van logistieke software Ortec heeft de Franse branchegenoot Inovia overgenomen. De klanten van Inovia zullen in de toekomst software van Ortec gebruiken.

Het Franse softwarebedrijf Inovia, leverancier van programmatuur voor planning en optimalisatie, is overgenomen door Ortec. Het bedrijf, inclusief dertig klanten, technologie en personeel, wordt door Ortec samengevoegd met zijn huidige vestiging in Parijs.

Inovia is opgericht in 1997 en richt zich op de markt voor optimalisatie van bedrijfsmiddelen met behulp van kunstmatige intelligentie en constrained-based programmeren. Door zich in de kijker te spelen van venture capitalisten maakte het bedrijf een snelle groei door. Op het hoogtepunt telde Inovia 20 man personeel. Bij de overname door Ortec telde het bedrijf drie werknemers.

Ortec boekte het afgelopen jaar in de Franse markt twee miljoen euro omzet. Voor het lopende jaar wordt een omzet van drie miljoen euro verwacht.

Zwitserland

In Zwitserland kocht Ortec deze week het adviesbedrijfje Brightrivers. Het consultantsbedrijf is gespecialiseerd in planningsoptimalisatie in de procesindustrie. De software die Brightrivers hiervoor ontwikkelde, zal voortaan bij de advisering door Ortec worden gebruikt.

Ortec heeft in Europa zo'n zeshonderd consultants in dienst die klanten bijstaan op het terrein van planning en logistiek. Brightrivers werkt vooral voor bedrijven in de farmacie, chemie en levensmiddelenindustrie. Tot de klanten behoren internationale concerns als Roche, Dupont, Syngenta en Friesland Foods.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.