Quadrant Automatisering koopt handheld-specialist

Dit artikel delen:

Quadrant Automatisering, producent van King Business Software, neemt Handata over. Dit bedrijf uit Katwijk levert mobiele programmatuur in combinatie met handhelds. Met de overname versterkt Quadrant zijn positie op de markt van logistieke software voor het midden- en kleinbedrijf.

Handata is gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van mobiele logistieke toepassingen in combinatie met handcomputers. Met de software kunnen bijvoorbeeld verkooporders en magazijnmutaties geregistreerd worden. De mobiele toepassingen van het Katwijkse bedrijf zijn te koppelen aan de backofficepakketten van diverse softwareleveranciers. Functies als projectenadministratie, productie en logistiek zijn op deze manier te integreren met de magazijn­automatisering bij klanten.

Sterke combi

Nu Handata in handen is gevallen van Quadrant Automatisering vormt het samen met King Business Software een sterke combinatie, vindt Hans Eschauzier, directeur van Quadrant. "We merken nu al dat klanten die met Handata werken en met een logistiek pakket van een concurrent van ons, nu liever overstappen naar King-software." Tot de concurrentie rekent hij Exact, Grote Beer, Accountview en Multivers (Unit 4 Agresso).

Hij stelt dat de overname van Handata vooral interessant is voor mkb'ers die een geïntegreerde oplossing willen voor hun magazijn- en voorraadbeheer. Eschauzier benadrukt wel dat, hoewel de Handata-programmatuur wordt geïntegreerd met de logistieke modules van King, bestaande koppelingen met andere pakketten ondersteund blijven worden. 

Shortlist

Quadrant (met de pakketten King, Queen en Microloon) heeft zo'n vijfentwintig jaar ervaring in het bouwen van financiële en logistieke software. Met het softwarepakket King is Quadrant actief aan de onderkant van het mkb (bedrijven met 1 tot 20 werkplekken). De Quadrant-directeur zegt dat zijn bedrijf door de uitbreiding van de functionaliteit van zijn producten van Quadrant nu ook aantrekkelijker geworden is voor grotere ondernemingen uit het mkb. "Wij ontbraken bij hen nog te vaak op de shortlist. In eerste instantie gaat het om bedrijven met 20-50 werkplekken, maar het is onze ambitie om ook klanten te bedienen die maximaal circa honderd werkplekken hebben."

De acht medewerkers van Handata stappen op termijn over naar het kantoor van Quadrant in Capelle aan den IJssel. Waar kleine firma's King-software afnemen via kleine dealers willen de grotere klanten meer waarborgen hebben. Eschauzier: "Zij willen liever rechtstreeks zaken doen met Quadrant. Daarvoor passen wij onze organisatie aan, en hierbinnen gaan ook de Handata-medewerkers een ondersteunende rol spelen." 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-16T07:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.