Managed hosting door True

'Steeds meer software gratis gedistribueerd'

Dit artikel delen:

Gratis software heeft geen goed imago. Vaak wordt gedacht dat het minder goed is dan commerciële software. Toch denkt IDC dat in de toekomst steeds meer software gratis aangeboden wordt.

Bedrijven kunnen steeds vaker gebruik maken van gratis software. Dat zegt Martin Canning, vice-president software en services bij onderzoeksbureau IDC vandaag tijdens IDC Directions. "Zeker voor kleine bedrijven is dit een goede ontwikkeling. Eigenlijk voor alle bedrijven," aldus Canning.

Canning noemt het voorbeeld van Spiceworks, dat netwerkbeheersoftware maakt. Deze software is gratis op de site van Spiceworks te downloaden. Het bedrijf verdient geld met advertenties van onder andere Sony en McAfee. Ondersteuning vindt plaats via het forum.

Vaak wordt er wat sceptisch gereageerd op gratis software. Veel mensen denken dat er niet zoiets bestaat als een ‘free lunch'. Canning denkt echter dat gratis software wel degelijk goed bruikbaar is en verwacht dat er steeds meer aanbieders met een dergelijk model gaan komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarover gaat het hier nu eigenlijk?
Gratis software zoals "Freeware", of "Open Source" software die kosteloos ter beschikking gesteld wordt?
Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen beide begrippen!

Het gaat om gratis software, precies zoals in het bericht staat. Er wordt toch helemaal niet gesproken over open source?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.