Werknemer vindt werven via netwerksite vervelend

Werknemers willen niet via een sociale netwerksite als Hyves of LinkedIn benaderd worden voor een nieuwe baan. Vrouwen vinden dat vervelender dan mannen.

Werknemers willen voor een nieuwe baan niet benaderd worden via sociale netwerksites. Uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van P&O Actueel blijkt dat tweederde van de werknemers daar niet op zit te wachten. Mannen staan wel meer open voor deze manier van recruitment dan vrouwen.

Werknemers onder de dertig zijn minder positief dan werknemers tussen de 30 en 50 jaar. Van de dertigminners wil 67 procent niet via een sociale netwerksite benaderd worden. Bij de werknemers tussen de 30 en 50 jaar is dat 62 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van Hyves kan ik het begrijpen, maar LinkedIn is er toch juist voor? Je kunt daar ook gewoon aangeven of je we of niet benaderd wilt worden met vacatures.

Je kan het gewoon uitzetten. Maar het staat default wel aan. Best irritant.

Overigens is LinkedIn voor de meeste mensen een makkelijke methode om contactgegevens van andere mensen bij te houden. Een goed alternatief voor de eeuwig zoek rakende kaartjes. De mensen in hun Netwerk zijn dan ook echt mensen die ze kennen.

Conclusie van dit onderzoek: "Mensen (zowel mannen als vrouwen) hebben geen flauw idee waar ze allemaal aan mee doen op internet".

Toch??!!
LinkedIn is juist bedoeld om te netwerken en nieuwe carrieremogelijkheden te vinden (dat staat tenminste zo links en rechts op de website te lezen). Bovendien kun je er zelf voor kiezen om benaderd te worden.

Peter,
www.drukwerken.nl

Mbt LinkedIn kan ik dit niet begrijpen. Zoals al eerder vermeld geeft dit juist de mogelijkheden om benaderd te worden. Hier is netwerken de juiste prioriteit naast het bijhouden van contacten die je juist verder kunnen helpen.

Ander fijn op de Hyves blijven.

Ach (die) onderzoeken moet je ALTIJD met een korreltje zout nemen. Als je wil dat de conlusie "= prettig" is, stel je vragen als "Vindt U het af en toe handig dat..." Als je "=lastig" wil, stel je de vraag: Vindt U het prettig wanneer u onaangekondigd emailtjes van recruiters blijft krijgen? Antwoord je sneller NEE. Etc. Maar ja, ach.. mensen moeten toch ergens hun brood aan verdienen, dus wat zeur ik :).

Mehmet
www.allaboutsap.com

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-25T08:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.