Managed hosting door True

Belangstelling voor BI binnen het MKB groeit

Dit artikel delen:

Steeds meer Nederlandse middelgrote en kleine bedrijven gebruiken business intelligence (bi). Hoewel de datastroom minder groot is, blijkt er bij ondernemingen tot vijfhonderd medewerkers veel behoefte aan analytische oplossingen voor beslissingsinformatie. Dat blijkt uit onderzoek van MarketCap.

Business intelligence (bi) is niet langer alleen een interessante toepassing voor grote bedrijven met vele terabytes aan data. Ook binnen het mkb is er steeds meer behoefte aan analytische oplossingen voor het nemen van gedegen bedrijfsbeslissingen. Dat concludeert MarketCap na onderzoek over het gebruik van bi-oplossingen in de Nederlandse markt.

De onderzoekers stellen: "Op zich lijkt deze ontwikkeling verrassend, maar het mag zeker niet als zodanig bestempeld worden. Het midden- en kleinbedrijf in Nederland is bezig meer gegevens en informatie te betrekken in haar bedrijfsprocessen. Niet op de laatste plaats is dit mogelijk gemaakt door de sterk verbeterde informatiesystemen en communicatieinfrastructuur. Zoals eerder bij zeer grote organisaties het geval was, voltrekt zich nu dus ook in het mkb het proces waarbij men via voorspelbaarheid en adoptievermogen meer grip op de organisatie kan krijgen."

BI-specialisten

Volgens de onderzoekers ligt er een uitgelezen kans voor bi-specialisten in de markt. Ze zien hoe verschillende aanbieders van bi-oplossingen op de veranderende vraag vanuit het mkb reageren. "De aanbieders van een breed pakket aan bedrijfskritische applicaties zijn al langer met hun erp(enterprise resource planning) en financiële applicaties actief in het mkb. Voor de bi-specialisten is dit pas sinds kort op gang gekomen", zo concluderen de onderzoekers.

Uit eerder onderzoek blijkt dat business intelligence en corporate performance management (cpm) in de perceptie van de eindgebruiker zeer veel overlap hebben. Voor wat de vraag vanuit het Nederlandse mkb betreft, zal het voor leveranciers zeker belangrijk zijn om zowel business intelligence- als cpm-oplossingen aan te kunnen bieden.

Bezoek ons BI-seminar op 24 april
Op 24 april organiseert Computable een seminar waarop ervaringsdeskundigen spreken over het gebruik van business intelligence binnen hun organisatie. BI moet zorgen voor een betere concurrentiepositie. Maar wat is de beste oplossing? Daarover wordt volop gediscussieerd. Sommigen vinden de standaardrapportages uit erp-software (enterprise resource planning) voldoende. BI-software is volgens hen overbodig, tenzij het om een groot bedrijf gaat. Anderen wijzen op het strategische voordeel dat wordt behaald met BI. Analyses maken onbekende verbanden zichtbaar en managementinformatie wordt gekoppeld aan een voorspellend model. De vraag die tijdens het seminar centraal staat, is: Wat levert BI op? Daarbij gaat het om return on investment. Aan de hand van praktijkcases wordt uitgelicht welke trends er spelen in de markt. Bekijk het programma en schrijf u nu in (gratis voor eindgebruikers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Business intelligence software van SAP speciaal voor MKB? Het SAP Business Objects-portfolio bevat oplossingen die zijn ontworpen om aan de unieke behoeften van kleine en middelgrote bedrijven te voldoen. Zie voor meer info
http://www.sap.com/netherlands/solutions/sapbusinessobjects/sme/index.epx.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.