West-Europese banken investeren in risicobeheer

Dit artikel delen:

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van IDC zullen de West-Europese banken hun it-budget vooral spenderen aan risicobeheer, boekhouding en rapportering

Die specifieke interesse is volgens IDC het gevolg van de nieuwe Europese richtlijnen voor financiële rapportering. "Specifieke oplossingen voor verticale markten blijven nog altijd een topprioriteit in alle Europese landen. Ze staan dan ook op de tweede plaats, na beveiligingstechnologie", zegt IDC-analist Raffaella Molignani. "Uit de gecombineerde analyse van de prioriteiten en van de huidige en verwachte investeringen, blijkt een algemene Europese interesse in risicobeheer en in essentiële oplossingen voor de banksector. Toch zijn er per land ook verschillen in de investeringsplannen."
 
Zo staat in Frankrijk operationeel risicobeheer bovenaan het verlanglijstje van de banken. De Duitse banken blijken zich dan weer te concentreren op specifieke banksoftware, omdat ze hun kosten hopen te beperken door het gebruik van technologie. Bovendien willen ze hun huidige platforms vervangen om meer flexibel te worden. In het Verenigd Koninkrijk besteden de banken veel aandacht aan de strijd tegen witwassers van zwart geld. Ze worden door de Britse overheid namelijk streng beboet als ze zich niet aan de nationale regels houden. In andere landen speelt deze problematiek minder, omdat de banken er wachten op de volledige toepassing van de Europese richtlijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.