Personeelsmanagement uitbesteden niet populair

Dit artikel delen:

Uit een Europees onderzoek onder ruim 500 HR-managers en directieleden van grote ondernemingen blijkt dat het uitbesteden van Human Resources niet erg populair is. De interesse in e-learning blijkt wel zeer groot te zijn.

Het onderzoek, verricht in opdracht van Management Centre Europe (MCE) in Nederland, België, Spanje en Engeland, geeft aan dat maar liefst 66 procent van de HR managers geen voordelen ziet in het uitbesteden van hun personeelsmanagement. Meer dan de helft van deze groep denkt zelfs dat uitbesteding van HR-functies leidt tot een slechtere dienstverlening.
 
De opleidingsbudgetten blijven de komende drie jaar volgens 91 procent van de respondenten minimaal gelijk. 51 procent voorspelt zelfs een toename.
 
Vrijwel alle ondervraagde HR-managers en directieleden (94 procent) zijn het erover eens dat investeren in e-learning een efficiënte besteding van opleidingsmiddelen en -budgetten is. Ruim driekwart van de respondenten (76 procent) geeft dan ook aan de komende drie jaar meer gebruik te zullen maken van e-learning als trainingsmethode.
 
Uit het onderzoek bleek verder dat drie kwart van de Europese HR-managers een direct verband ziet tussen de kwaliteit van de werkomgeving en het ziekteverzuim binnen organisaties. Opvallend in dat verband is dat 31 procent van de respondenten vindt dat hun eigen werkomgeving gedateerd is. Ruim een vijfde vindt zelfs dat hun kantooromgeving op geen enkele wijze stimuleert als plek om te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk boekje:
Het nieuwe werken, door Ben Ligteringen

Dit is geniaal, goedkope Indiase HRM managers, dan ergert het personeel zich niet meer zo aan de salarissen van de managers, en gaat het personeel veel beter en slimmer werken.
Indiase HRM managers werken misschien al vanaf tien dollar per uur, en ze hebben vast een hele goede management opleiding.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.