Vernieuwde bedrijfsapplicaties van Microsoft

Dit artikel delen:

Op de jaarlijkse eindgebruikers bijeenkomst van Microsoft Business Solutions die volgende week in Orlando plaatsvindt, lanceert de leverancier een nieuwe versie van Great Plains en mobiele koppelingen voor crm-applicaties.

Op Convergence 2004, de bijeenkomst van klanten van Microsoft Business Solutions, de divisie die voortkwam uit de overnames van Great Plains en Navision, zal Microsoft de nadruk leggen op oplossingen die op de korte termijn beschikbaar zijn. Hieronder valt versie 8 van Great Plains, dat deze zomer op de markt komt. De nieuwe administratiesoftware is voorzien van een interface die gebaseerd is op Outlook Web Access (OWA). De mobiele ondersteuning van Microsoft CRM, die in medio dit jaar in een service pack geïntroduceerd wordt, brengt handhelds met het Windows-besturingssysteem in de crm-omgeving.
 
Iets verder in de toekomst ligt de lancering van Microsoft CRM 2.0, die uitgesteld is tot het eerste kwartaal van 2005. Deze vervangt de huidige versie 1.2. Om het marktgebied uit te breiden en de opkomst van nieuwe asp-dienstverleners zoals Salesforce.com en Salesnet op de korrel te nemen, trekt Microsoft een groot aantal crm hosting partners aan, die de applicatie aan zullen bieden tegen een lage prijs per gebruiker. Er werd gehoopt dat deze partners tijdens Convergence voorgesteld konden worden, maar ook dit is uitgesteld omdat Microsoft de licentieovereenkomsten die nodig zijn voor deze dienstverleners nog niet heeft afgerond.
 
Microsoft probeert ook de 'klassieke' partners te enthousiasmeren voor het MBS-aanbod en hen over te halen om hiervoor de benodigde certificeringen te halen. Dit wekt wrevel bij de veel kleinere groep traditionele MBS-partners, veelal de voormalige partners van Navision. Voordeel is wel dat veel partners in beide competentiegebieden aangeven dat ze vaker onderling samenwerken om een totaaloplossing te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.