Managed hosting door True

Ordina neemt ict Staalbankiers over

Dit artikel delen:

Achmea dochter Staalbankiers gaat de back office- en it-activiteiten uitbesteden bij Ordina. De business process outsourcing overeenkomst loopt 7 jaar en de contractwaarde ligt op 16 miljoen per jaar.

Ordina wil met bpo de toon zetten in de financiële markt. Staalbankiers brengt nu als eerste Nederlandse bank haar back office voor effecten, betalingsverkeer en diensten ten behoeve van andere bancaire producten onder bij de dienstverlener.
 
"Voor Staalbankiers biedt deze oplossing de gewenste flexibiliteit en belangrijke kostenvoordelen", aldus interim bestuursvoorzitter Erik van der Merwe. "Wij willen ons volledig gaan richten op private banking. De overeenkomst met Ordina biedt de ruimte om ons te concentreren op het klantcontact en commerciële slagkracht, terwijl wij onze back office en it-activiteiten toe kunnen snijden op de nieuwe situatie."
 
Het platform dat wordt overgenomen bestaat uit een selectie van bancaire pakketoplossingen, die als geheel maar ook als individuele bouwstenen kunnen worden ingezet. Dit vormt het hart van een service centrum waar bancaire- en ict- kennis nauw samengaan. "De filosofie achter deze plannen is dat ook andere financiële instellingen kunnen profiteren van schaalvoordelen. Uitbreiding van het aantal deelnemers is zeker onze intentie zodat onze eerste klant Staalbankiers met behoud van kwaliteit nog sterker kan profiteren van kostenvoordelen", aldus Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina.
 
De circa 88 medewerkers van het Achmea-onderdeel, waaronder administratieve krachten en functioneel en technisch applicatiebeheerders, zullen bij Ordina in dienst treden. Deze neemt tevens de bijbehorende ict-infrastructuur over. Het streven is de transactie, na goedkeuring door toezichthoudende instaties,in de loop van het derde kwartaal van 2004 af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.