Siebel-oprichter Tom Siebel doet stap terug

Dit artikel delen:

Tom Siebel, oprichter van Siebel Systems, is afgetreden als chief executive officer van het bedrijf. Hij wordt opgevolgd door Mike Lawrie van IBM.

Tom Siebel blijft voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf dat zijn naam draagt. De aankondiging dat Lawrie afscheid neemt bij IBM als senior vice president en directeur van de verkoop- en distributiedivisie kwam als een verrassing. Ook zijn nieuwe baan als ceo van Siebel Systems was onverwacht.


In een toelichting op zijn voornemen om als ceo af te treden, vertelde Siebel dat hij al een jaar geleden besloten heeft om zijn rollen van bestuursvoorzitter en ceo te scheiden zodat hij ‘het leiderschap binnen de directie kon versterken’. Siebel omschreef de verschillende rollen die hij en Lawrie zullen spelen als volgt: "Mike is de ceo en Mike leidt het bedrijf. De directie rapporteert aan Mike, ik blijf aan als medewerker en zal ondersteuning blijven bieden bij strategische relaties. Ik ga nergens naar toe."


Lawrie belooft om een minder egocentrische manager te zijn dan de oprichter, die door heel Silicon Valley beroemd is om zijn humeurigheid en zijn extreme ego. Lawrie zal echter vooral Siebel Systems weer op koers moeten krijgen. De kersverse directeur gaf tijdens de teleconference aan welke richting die koers volgens hem moet nemen. "De verwachting van applicatiesoftware verandert. Klanten eisen meer waarde, meer expertise en sneller rendement. De lat is hoger gelegd voor alle spellers in dit segment die zich moeten gaan concentreren op klanten en hun problemen en waarde moeten leveren. Wie dat lukt zal zich onderscheiden van de rest.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-04T10:55:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.