CBR onderzoekt klachten over ICT-problemen

Dit artikel delen:

Het CBR onderzoekt klachten van de ondernemingsraad over grootschalige ict-problemen. Ernst & Young leidt het onderzoek. De uitkomst wordt voorgelegd aan verkeersminister Eurlings.

De raad van toezicht van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft opdracht gegeven voor een onderzoek naar mogelijke automatiseringproblemen. Het onderzoek bij CBR - verantwoordelijk voor de uitgifte van rijbewijzen in Nederland - wordt uitgevoerd door adviesbureau Ernst &Young.

Volgens de ondernemingsraad kampt het CBR met grote ict-problemen. De raad schreef eerder in een brief aan de directie dat: 'de ict-systemen niet op orde zijn, waardoor de dienstverlening van het CBR ernstig in gebreke blijft.' Volgens de ondernemingssraad heeft het bureau door problemen met de automatisering de grip verloren op de verwerking van de uitkomsten van medische keuringen en inname van rijbewijzen.

Volgens de directie is er geen sprake van een administratieve chaos bij CBR. De bedrijfleiding weerspreekt de kritiek van de ondernemingsraad en stelt dat de geschetste gevolgen overdreven zijn. Het onderzoek moet duidelijkheid bieden.

Op 10 april 2009 zijn de resultaten van het onderzoek bekend en worden voorgelegd aan Camiel Eurlings, de minister van Verkeer en Waterstaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een onderzoek instellen is inderdaad een goede zaak. De vraag is: waarom moet altijd een duur extern bureau als Ernst &Young worden ingeschakeld? Heeft de overheid niet voldoende gekwalificeerde mensen om dit te doen? Deze soort bureaus kennende zullen ze beslist niet met 1 rapport aankomen. De belastingbetaler mag betalen voor de besluiteloosheid en onkunde bij de overheid?

Nee, de overheid heeft niet genoeg gekwalificeerde IT mensen. Dat moet na alle debacles op dit gebied zo langzamerhand toch wel duidelijk zijn. Dat kan ook niet in een land waar op universiteiten informatica-onderzoek wordt gestopt, omdat er geen budget is. En waar iedereen de naam is vergeten van prof. E.W. Dijkstra, als iemand die al ooit in dit land gehoord heeft.

De slager zijn/haar eigen vlees laten keuren, lijkt me altijd onwenselijk. De vraag in hoeverre een extern buro, de bevindingen laat afhangen van de klant belangen, ivm. toekomstige opdrachten en referenties is weer een andere vraag.

De overheid beschikt over voldoende kennis. Waar het aan schort is dat die kennis niet wordt gebruikt door managers met andere agenda's en korte termijn visies.
Menig rapport is het resultaat van het interviewen van externen die zich onderling als de experts van de Overheidsorganisatie voordoen.

Externe ICTers (althans zo noemen ze zich) worden bij de vleet ingehuurd om de rotzooi te veroorzaken en onderzoek te doen naar hoe het zo ver is gekomen. Dan vragen ze in interviews aan de managers wat er fout is gegaan. Twee keer raden of ze dan hun eigen gebreken bloot leggen.

Uiteindelijk wordt het er allemaal geen snars beter van mede omdat de politici geen verstand blijken te hebben van ICT en zeker al geen kritische vragen stellen.

Kijk maar naar het EPD, of ga aangifte doen bij de Belastingdienst.

En wat betekent dit voor mensen die hun "straf" uitgediend hebben, aan de keuring voldaan hebben? Nog 4 tot 5 maanden wachten tot ze hun rijbewijs terughebben omdat de systemen niet up to date zijn? kan dit zomaar zonder tussenkomst van rechter of andere instanties????? straffen dubbelop omdat iets niet naar behoren werkt?

L.S.
Als je een maand na ontvangst in Eindhoven (tel. opgevraagd)bericht ontvangt dat je ""Eigen Verklaring" is binnengekomen en dat de procedure wel 4 maanden kan duren, gaat dit wel erg lijken op paperpushing. Volledig goedgekeurd er direct uitvissen bij CBR en afwerken. Nu veel ellende door nog altijd geen bericht. Extra kosten, chauffeurs die niet mogen rijden. Ook is dit een dan ongeldig legitimatiebewijs.
M.i. Eigen Verklaring, na keuring, versturen via Gemeente. Die verlengt automatisch rijbewijs. Beslissing CBR via gemeente, die neemt rijbewijs in of verstrekt nieuw.

.

L.S.
Als je een maand na ontvangst in Eindhoven (tel. opgevraagd) bericht ontvangt dat je ""Eigen Verklaring" is binnengekomen en dat de procedure wel 4 maanden kan duren, gaat dit wel erg lijken op paperpushing. Volledig goedgekeurd er direct uitvissen bij CBR en afwerken. Nu veel ellende nog altijd geen bericht. Extra kosten, chauffeurs die niet mogen rijden. Ook is dit een dan ongeldig legitimatiebewijs.
M.i. Eigen Verklaring, na keuring, versturen via Gemeente. Die verlengt automatisch rijbewijs. Beslissing CBR via gemeente. Die neemt rijbewijs in of verstrekt nieuw. Wat is de mening van de (mijn) ANWB?

.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-16T11:27:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.