Omzet Exact daalt door crisis

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Exact heeft de licentieverkoop in de eerste drie maanden van het jaar zien dalen. Klanten stelden beslissingen over de aankoop van softwarepakketten uit. Hoe groot de terugval van de omzet in het eerste kwartaal is, wil het bedrijf niet zeggen. 'Als kleine beursgenoteerde onderneming zijn wij daartoe niet verplicht', stelt een woordvoerder. Exact bracht het personeelsbestand eind vorig jaar al met tien procent terug.

De verkoop aan bestaande klanten daalde minder hard. De omzetdaling in het eerste kwartaal was het grootst in Noord-Amerika. Voor de overige regio's lag de daling meer in lijn met de verwachtingen van het management.

De overname van de Maleisische eHRM-leverancier Orisoft Technology door Exact werd eind februari afgerond. Er is een begin gemaakt met de integratie en de eerste verkopen aan bestaande klanten droegen in het eerste kwartaal al bij aan de omzet. Het management zegt zeer scherp op kosten te zullen blijven letten tot er duidelijke signalen zijn dat de huidige economische situatie verbeterd.

De omzet van Exact Software lag in 2008 op 261 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-29T15:17:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.