Softwaregids voegt dienstverleners toe

Dit artikel delen:

De Softwaregids, een gratis via internet toegankelijke databank over zakelijke applicaties in de Benelux, is vernieuwd. De website heeft een nieuwe zoekmachine en er is een optie toegevoegd om te zoeken op dienstverleners die softwarediensten aanbieden. De databank, die inmiddels tien jaar bestaat, is per 1 januari 2010 gesplitst in een Nederlandse en een Belgische site. In 2008 werd de databank twee miljoen keer bezocht. In de databank zijn ongeveer 18.000 softwareproducten van vierduizend verschillende softwarehuizen geregistreerd.

De databank moet zakelijke gebruikers informeren over het aanbod van verschillende softwareproducten in de Benelux. Er kan gezocht worden op productnaam, naam van de leverancier, toepassing en branchespecifieke eigenschappen van programmatuur.

De softwarehuizen leveren de informatie zelf aan. De deelnemende bedrijven worden aangespoord om regelmatig de informatie te updaten. Na een zoekopdracht wordt de volgorde van gepresenteerde gegevens bepaald door de relevantie en de mate waarin gegevens worden ververst. Tosco beheert de database. Dat is een bedrijf dat verschillende portals levert met informatie over software.

Andere bronnen

Andere sites waarbij zakelijke gebruikers op zoek kunnen naar softwareleveranciers en ict-bedrijven zijn: ICT.base.nl en IT.directory.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-06T15:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.