Unit4 koopt IBS-divisie Consist

Dit artikel delen:
Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Unit4, leverancier van erp-software, koopt de divisie Consist van de Zweedse softwareleverancier IBS. Consist maakt financiële en ehrm-software. De divisie is alleen in Nederland actief. Er werken ongeveer 125 werknemers. In 2009 maakte Consist een omzet van 15 miljoen euro. De bedrijven maken de overnamesom niet bekend.

IBS wil zich concentreren op de software die wereldwijd wordt aangeboden. ‘We denken dat deze overeenkomst het beste is voor de waarde van divisie en de toekomst van het bedrijf', zegt ceo Mike Shinya van IBS. ‘Daarnaast is dit de beste oplossing voor de klanten van Consist.' De divisie IBS Enterprise en Iptor blijven wel nog actief op de Nederlandse markt.

Unit4 betaalt de divisie uit eigen middelen. De softwaremaker zat het onderdeel in eerste instantie niet integreren in de bestaande activiteiten, maar wil vooral de expertise van de werknemers gebruiken. Bovendien hoopt het bedrijf via de klanten van IBS producten te verkopen. ‘Om onze positie in de dienstverleningsector te versterken, zoeken we naar extra functionaliteiten op het gebied van ehrm en financiele software', zegt ceo Chris Ouwinga van Unit4.

IBS kocht Consist in 1998 van ict-leverancier IBM en softwareleverancier Roccade. Toen had de divisie nog 175 werknemers en maakte een omzet van 32 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-23T09:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.