Unit4: licentieverkoop herstelt zich

Unit 4 Agresso hoofdkantoor Sliedrecht

Hoofdkantoor Unit4 in sliedrecht.

De licentieverkoop van bedrijfssoftwareleverancier Unit4 zit in de lift. Dat stelt het bedrijf aan de hand van cijfers over het eerste kwartaal van 2010. De licentieverkoop steeg met 30 procent ten opzichte van de verkoop van nieuwe software een jaar eerder. Door de economische crisis daalde in het eerste halfjaar van 2009 de omzet uit licenties nog met 21 procent. De leverancier ziet in de cijfers over het eerste kwartaal van 2010 tekenen van herstel.

De leverancier zegt de meeste licenties te verkopen in het Verenigd Koninkrijk. Zonder cijfers te noemen, stelt de leverancier dat daar enkele grote orders in de publieke sector zijn binnengehaald. Ook Spanje kende volgens de leverancier een meer dan gemiddelde groei met belangrijke orders in de zorgsector. Financieel directeur Edwin van Leeuwen: 'Het lichte herstel dat onze markten in december 2009 lieten zien, zette zich door in het eerste kwartaal van 2010.

'Bij de bekendmaking van de resultaten over het eerste kwartaal van 2009, meldde de Sliedrechtse softwareleverancier nog dat met name licentieorders uit de private sector in het Verenigd Koninkrijk en in Spanje terugliepen. De leverancier meldde toen ook dat de publieke sector, inclusief onderwijsinstellingen in het Verenigd Koninkrijk, een gezond activiteitenniveau liet zien en sprak van een 'sterke pijplijn'. Die orders zijn nu kennelijk verzilverd

Omzet uit diensten daalt

De totale omzet steeg in het eerste kwartaal van 2010 met 6 procent naar 96,8 miljoen euro. De omzet uit onderhoudscontracten groeide met  8 procent terwijl de inkomsten uit diensten met 6 procent afnamen als gevolg van een daling van het aantal werknemers en externe consultants. Om kosten te besparen kiest het bedrijf ervoor om minder externe adviseurs in te schakelen.

De automatiseerder heeft activiteiten in 19 landen in Europa, Noord-Amerika, Afrika & Azië-Pacific. De omzet in 2009 bedroeg 379,4 miljoen euro. Het bedrijft telt ongeveer 3450 werknemers (3320 fte).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-20T10:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.