Newion casht met verkoop Minihouse

Dit artikel delen:

Newion Investments heeft zijn belang in softwarebedrijf Minihouse uit Heerenveen verkocht aan Kewill, leverancier van logistieke toepassingen. Minihouse (the customs company) levert software die het voor klanten mogelijk maakt douane-afhandelingen te automatiseren. Durfkapitalist Newion investeerde in 2001 in dit bedrijf en spreekt nu van een succesvolle verkoop. De overnamesom bedraagt zes miljoen euro, plus een omzetafhankelijke aanvulling die varieert tussen de drie en zes miljoen euro.

Newion Investments had een minderheidsbelang in Minihouse. Het meerderheidsbelang (53 procent) was nog in handen van mede-oprichter Ronald de Vries. Die heeft zijn aandelen ook verkocht aan Kewill. De overnamesom bedraagt zes miljoen euro met een aanvulling die ligt tussen de drie miljoen en zes miljoen euro. Dit nog te innen bedrag hangt af van de behaalde omzetgroei tot 30 juni 2013.

Newion Investments stelt met de verkoop 21 keer zijn oorspronkelijke 'equity'-investering te hebben teurgverdiend, met een rendement van 41 procent per jaar. Eerder al verkocht de durfkapitalist in de ict-sector de Wisdom Group aan Ordina en SLTN aan TDM Group.

Kewill is leverancier van oplossingen op het gebied van handel en logistiek. De onderneming vindt de douanesoftware van Minihouse goed passen bij het productenportfolio. De Kewill Group is genoteerd aan de Londense beurs. Minihouse biedt zijn douanesoftware aan als SaaS (Software as a Service). Het bedrijf bedient zo'n zeshonderd (internationale) klanten, waaronder ook grote namen als Corus Staal, Wärtsila, DB Schenker, en Philip Morris.

Er werken bij Minihouse circa dertig mensen in vestigingen in Heerenveen en Antwerpen. De Vries blijft betrokken bij de onderneming als directeur. Hij begin in 1991 met de ontwikkeling van Unidoc, een applicatie voor douaneaangiften en exportdocumenten. In 2008 nam Minihouse de Belgische douanesoftwareleverancier C&S NV over. Deze overname stelde Minihouse in staat om klanten een volledige douaneoplossing te bieden voor de gehele Benelux.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-16T11:39:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.