Unit4 lijft People Partners stilletjes in

Dit artikel delen:

Eind april nam het beursgenoteerde Unit4 het Rotterdamse bedrijf People Partners over. De overname is echter nooit officieel aangekondigd. Hoefde ook niet, vindt de automatiseerder, want de overname gold niet als koersgevoelige informatie. Daarvoor was deze te klein en paste die in het verlengde van de acquisitie van Consist afgelopen februari. Bovendien had Unit4 zijn handen vol aan de voorbereidingen van een aandelenemissie en het bod op het Poolse Teta.

Directielid Jos Andeweg erkent dat de overname van People Partners tussen wal en schip is gevallen als het gaat om de communicatie daarover. 'Ten onrechte, want alhoewel het een kleine overname betreft, is die wel belangrijk om een lacune in ons eHRM-aanbod op te vullen. We krijgen met de software van People Partners meer grip op het totale 'human resource management'-proces'. Het betreft hier de frontoffice-oplossing Emplaza die er bijvoorbeeld voor zorgt dat klanten van Unit4 de digitale loonstrook kunnen kiezen in plaats van het papieren salarisbriefje.

Toch overname

Emplaza sluit aan op de software voor personeelszaken en salarisverwerking van Unit4 Consist, het afgelopen februari overgenomen softwarebedrijf (toen nog IBS Consist geheten). Diezelfde maand sloten Unit4 en People Partners (vier medewerkers) een samenwerkingsverband voor een nieuw platform: Emis Plaza. Dit platform bundelt het pakket Emis van Unit 4 Consist voor personeelsinformatie en salarisverwerking met het pakket Emplaza van People Partners.

Twee maanden later besloot Unit4 om de Consist-partner alsnog over te nemen en op te laten gaan in Consist. De ontwikkeling van Emplaza voor een grote groep gebruikers is hiermee gewaarborgd. Andeweg: 'Bovendien bleken de overnamekosten lager te liggen dan de kosten die we uiteindelijk voor de licenties kwijt zouden zijn in de samenwerkingsovereenkomst. In samenspraak met People Partners hebben we vervolgens voor de overname gekozen.'

Koersgevoelig

Als beursgenoteerd fonds moet de automatiseerder koersgevoelige informatie melden, maar Andeweg vindt dat de aankoop van People Partners hier niet onder valt. 'De overname was eigenlijk een vervolg op de acquisitie van Consist. Omdat die ook nog zo klein was, oordeelden wij als directie dat deze geen invloed kon uitoefenen op de koers.' Het directielid licht toe dat er geen strakke richtlijnen bestaan voor meldingen die de beurskoers zouden kunnen beïnvloeden. Een woordvoerster van beurswaakhond AFM bevestigt dat. 'Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het openbaar maken van informatie waarvan zij denken dat die de beurskoers kan beïnvloeden. De AFM onderzoekt alleen achteraf, als daarvoor signalen bestaan, of een bedrijf informatie toch openbaar had moeten maken.'

Te druk

Andeweg erkent dat de publiciteit over de overname van People Partners beter had gekund. 'Wij versturen naast persberichten voor de financiële wereld ook berichten naar de vakwereld. Dat had hier ook moeten gebeuren.' Hij geeft als excuus dat Unit4 in april en mei erg druk was met andere, grotere zaken, zoals een aandelenemissie en het bod op de Poolse branchegenoot Teta.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-15T09:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.