Oracle Benelux richt pijlen op klant SAP en Baan

Dit artikel delen:

Oracle snoept marktaandeel af van SAP. Dat stellen de directeuren van de Benelux-organisatie van de ict-leverancier in een toelichting op de resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2011. Het bedrijf tekende tussen mei en augustus 2010 contracten met TomTom, KPN Canon Nederland en het Erasmus Medisch Centrum. Oracle Benelux zegt zich te richten op klanten die hun SAP-systemen vervangen. Ook bedrijven die hun oude Baan-pakketten, die tegenwoordig onder Infor vallen, vervangen kunnen een telefoontje verwachten van het verkoopteam.

Oracle Benelux behaalde tussen mei en augustus 2010 de beste resultaten uit de bedrijfsgeschiedenis. Dat vertellen directeuren van de Benelux-organisatie van de ict-leverancier tijdens het jaarlijkse gebruikerscongres Oracle OpenWorld in San Francisco.

De leverancier geeft echter geen winst- en omzetcijfers per landenorganisatie. Het bedrijf maakte eerder bekend dat over de hele organisatie de omzet met 48 procent is gegroeid tot 7,5 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 1,4 miljard dollar, 20 procent meer dan een jaar eerder.

KPN

In de periode mei en augustus 2010 wist de leverancier een aantal klanten in te lijven die aanvankelijk de bedrijfssoftware afnamen van SAP. Het gaat om TomTom, Canon, KPN en Erasmus Medisch Centrum. De leverancier springt in op de drang naar kostenbesparing, maar het management merkt dat klanten vaker over de streep moeten worden getrokken met assessments over kostenbesparingen.

De bedrijfsleiding, aangevoerd door Johan Doruiter, verwacht de komende periode vooral veel van Exadata-opslagservers. Dat is een combinatie van opslagsoftware van Oracle en hardware van Sun. Ook de aankondiging van Fusion, een verzameling aan bedrijfssoftware-applicaties op basis van de door overname ingelijfde pakketten van Peoplesoft, Siebel en JD Edwards, zal volgens de bedrijfsleiding geld in het laatje brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Correctie: TomTom draait nog steeds SAP als ERP en BI systeem voor het grootste gedeelte van de business.

Het amerikaanse TeleAtlas was echter al zo vergevorderd met de overgang van SAP naar Oracle op het moment van acquisitie door TomTom, dat besloten werd om de Oracle implementatie door te laten gaan.

Dit artikel is zeer suggestief en de suggestie klopt niet. We hebben wel enige licenties van Oracle afgenomen voor de software die we al van ze in gebruik hebben, maar dat heeft niets te maken met ons gebruik van SAP-software.

TeleAtlas is overigens geen Amerikaans bedrijf maar een wereldwijd merk van de TomTom-groep.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-21T12:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.