Managed hosting door True

Kapitaalinjectie lijkt Superp te redden

Grootaandeelhouder: ‘Alleen nog handtekening zetten bij notaris’

Dit artikel delen:

SAP-dienstverlener Superp lijkt gered. Nadat de aandeelhouders van het bedrijf akkoord zijn gegaan met een activa/passiva-transactie, is de weg vrijgemaakt voor de investeerder om een kapitaalinjectie te gaan doen. Volgens grootaandeelhouder Charles Wolters is het alleen nog een kwestie van handtekeningen zetten bij de notaris. Hij denkt dat die formaliteit vrijdag 29 oktober 2010 en uiterlijk maandag 1 november 2010 plaatsvindt. Directeur Hoogendorp houdt nog een slag om de arm.

De redding van Superp is nog niet honderd procent zeker, maar Wolters houdt het op 99,9 procent. ‘Gisteravond is het besluit genomen en zijn wij als aandeelhouders akkoord gegaan met de regeling. Ook de investeerder is akkoord en de kapitaalinjectie gaat door', zegt hij.

Faillissement van de baan

Operationeel directeur Ruud Hoogendorp is iets voorzichtiger in zijn reactie. ‘Ik wacht met juichen tot alles honderd procent zeker is. Ik draag de verantwoordelijkheid van 65 medewerkers en hun gezinnen en ik maak het wereldkundig zodra alles officieel bevestigd is. Een eventuele kapitaalinjectie betekent in ieder geval dat een faillissement van de baan is en wij weer lekker ons werk kunnen gaan doen.'

Dat het tot deze oplossing zou komen, was tot en met gisteravond niet ter sprake. Het managament van Superp stuurde een memo aan het personeel waarin spanningen tussen hen en de aandeelhouders aan het licht kwamen. In de memo is te lezen dat de aandeelhouders akkoord gaan met een voorgestelde activa/pssiva-transactie mits aan een aantal zekerheidsstellingen met betrekking tot bank- en belastingschulden wordt voldaan.

Volgens het management zijn bank, Belastingdienst en investeerder hier niet mee akkoord gegaan en weigeren ze verdere onderhandelingen. De Belastingdienst en de bank oefenen nu druk uit op de aandeelhouders om alsnog akkoord te gaan met de regeling, zonder de extra voorwaarden. Of de aandeelhouders voor deze eis zijn gezwicht wil niemand zeggen.

Faillissementsaanvraag

Verder melden de Superp-managers in de memo dat de Belastingdienst de druk verder heeft opgevoerd door de landsadvocaat opdracht te geven faillissement voor Superp aan te vragen. ‘Indien de aandeelhouders tot inzicht komen en afzien van de door hen gestelde aanvullende voorwaarden en alsnog de voorgestelde activa/passiva-transactie accepteren, kan de aanvraag tot faillissement nog worden stopgezet en starten we ‘geruisloos' door', aldus de managers. ‘Blijven de aandeelhouders vasthouden aan hun eisen, dan zal de faillissementsaanvraag doorlopen bij de rechtbank van Arnhem.' Of de faillissementsaanvraag daadwerkelijk is ingediend, is nog onbekend.

Een eventuele kapitaalinjectie zou voorlopig betekenen dat een faillissement van Superp is afgewend. De managers melden in de memo dat ook voor hen dit het 'voorkeursscenario' is. Maar, zo zeggen zij: ‘Het betekent wel dat het faillissementstraject gaat lopen. Linksom of rechtsom, een toekomst zonder ballast van schulden en aandeelhouders is nabij.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wie is nu de investeerder?

Gaat je niets aan!

De belastingdienst/bank en de aandeelhouders spreken elkaar dus tegen. Zo wie zo is Superp negatief in het nieuws gekomen wat klanten gaat kosten.

Hetzelfde is laatst AAC Cosmos overkomen. Ze werden overgenomen door Unica en dachten hiermee ook alle klanten mee te kunnen nemen. Maar klanten laten zich niet sturen en zullen waarschijnlijk overstappen naar de concurrentie.

Wat een onzin artikel zeg. Volgens mij is John Hoogendoorn al langer van plan om een doorstart te maken onder een andere naam. Kijk eens op www.klinker-it.nl. Echt compleet dezelfde dienstverlening als Superp. En met je eigen toko concurreren zal toch niet de bedoeling zijn... Wel jammer trouwens dat de beschrijving van de SAP testen dienstverlener op die website een copy/paste actie is van de beschrijving op de website van Sogeti. Hoe plat kun je zijn? Nee dat gaat vast allemaal goedkomen met Superp ;-)

Haha, volgens jou. Goed gezegd! En waarom maak jij je druk om Superp/Klinker?

Na activa/passiva-transactie is doorstart van John Hoogendoorn met dezelfde mensen wettelijk onmogelijk. En nu naar bed want het klopt voor geen meter wat je schrijft..;)

John heeft niets met die doorstart te maken. De meneer die dat doet is een zeer slimme en een beetje enge zakenman die dit soort dingen doet met bedrijven die het moeilijk hebben. Voor een prikkie kopen, uitkleden en in delen verkopen. Hij doet een activa/passiva transactie, Superp zelf gaat dus wel degelijk failliet. John gaat gewoon verder met zijn nieuwe, en ook weer leuke club, Klinker.

Tsja, als je een doorstart zo letterlijk neemt... Met enige creativiteit is het prima mogelijk om na een faillisement een groot deel van de mensen aan te nemen in een nieuw initiatief... En wat betreft 'ook weer een leuke club, Klinker'. Volgens mij is het een hele platte club gezien de copy/paste actie. Dat is echt not done en veelzeggend.

Tja, klinker-it. Ik kan de website niet eens openen doordat mijn flash player moet worden geupgrade :) maar in alle serieusheid geen nette zaak dat copy /paste. Not done en laat dat leuke aan die klinker club maar weg... Beetje enge zaken allemaal nietwaar ? Gelukkig genoeg echte saptenten in de buurt.

Het is zaterdagochtend en ik wacht nog op mijn salaris.
Het is niet fijn.

Als oud medewerker neem ik dit hele verhaal met een grote korrel zout. Het zogenaamde WIJ gevoel bestaat helemaal niet bij deze club. Vorig jaar ben ik met diverse andere collega's de laan uitgestuurd, waar waren mijn collega's toen die wel mochten blijven ?

Gelukkig heb ik via mijn advocaat er een leuke som geld uit weten te slepen, liever had ik dit vermeden.

Nu werk ik weer bij een leuk bedrijfje waar mijn salaris iets minder is maar wel op tijd komt

Mijn salaris is al gestort..;)

@Fred, @Dirk, jullie moeten zich niet zo druk maken om klinker..

@The old employer, als je teveel verdient en je zit op de bank dan is het niet anders!!

Goh, wat toevallig dat de heren van Klinker ineens de link naar de pdf flyer met de gejatte tekst hebben verwijderd. Die voelen zich blijkbaar toch aangesproken :-) Nu nog de copy/paste tekst op de website zelf...

waarom is de website van superp eigenlijk steeds uit de lucht?

waarom is de website van superp eigenlijk steeds uit de lucht?

Beste @medewerker

Het is nu 31/10 15.33 en mijn (ons) salaris is nog steeds niet gestort

Maar we houden de moed erin

(net als Feijenoord en de vele mensen die hun huis te koop hebben staan)

Het is zondagmiddag en mijn salaris is nog niet binnen.

Nieuws van de dag: Fred volgt situatie Klinker op de voet!!

:-)

Mensen mensen, leuke inhoud hoor die totaal niet relevant is voor dit artikel.

Het is gewoon mega jammer voor de mensen die er nog werken en gewoon jammer dat de zaken zo gaan allemaal.

Hopelijk dat alles voor hen nu weer achter de rug is en de werknemers daar zich kunnen richten op werk ipv zorgen te maken over alles.

Superp is inmiddels gered door investeerder. Ze kunnen door onder hun eigen naam en de draad weer oppakken.
Succes voor een ieder die er werkt en het lijkt nu goed te komen.

Dag Charles, dag Alex, dag John.......Hallo toekomst. Eindelijk verder.

Zo... Eindelijk kunnen we verder. Geen gezeur meer uit het verleden.

Website van Superp (http://www.superp.nl) komt zo spoedig mogelijk weer de lucht in; is samenloop van omstandigheden, wat niets te maken heeft met de perikelen afgelopen weken/maanden.

Eindelijk verlost van de oude actieve aandeelhouders, van een doorgeschoven schuldenpositie, spanning, irritatie en wantrouwen.
Eindelijk weer waardering, opleiding, vertrouwen.
Nu de openheid, duidelijkheid en transparantie.
Dank aan Ruud en OR.
Fijn dat we gewoon onze SAP expertise kunnen leveren/uitbouwen dankzij bank, belastingdienst, investeerder(s) en last but not least met medewerkers.

Hopelijk dat Superp weer beter op de kaart gezet kan worden en zijn positie kan verbeteren.

Unleash the power !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-29T11:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.