Wolters Kluwer winkelt in VS

Dit artikel delen:

Informatieconcern Wolters Kluwer heeft in de Verenigde Staten het it-bedrijf Pharmacy OneSource overgenomen. Bij deze leverancier van medicijnbeheersoftware uit Bellevue, Washington, werken circa honderd medewerkers. Wolters Kluwer, dat workflowoplossingen levert aan Amerikaanse ziekenhuizen, beschouwt de acquisitie als een versterking van zijn positie in de ziekenhuissector en bij apotheken in de VS. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Het 'software-as-a-service'- (Saas) aanbod van Pharmacy OneSource geeft ondersteuning bij het gebruik en het opslaan van veiigheidsrisico's van medicijnen, in relatie tot patiëntgegevens (bijvoorbeeld over allergieën, doseringen, reacties en bijwerkingen). Zo kunnen (fatale) fouten voorkomen worden bij het toedienen van medicijnen.

Artsen en apothekers kunnen de gegevens raadplegen via het web of handhelds. Ook kunnen ze met behulp van de software checklists bijhouden. Het Amerikaanse bedrijf claimt dat met zijn software een op de drie ziekenhuispatiënten in de VS wordt bewaakt.

Softwaremarkt

Wolters Kluwer levert behalve (online) vakinformatie diverse softwareoplossingen voor onder andere medici, accountants en juristen. Van de omzet van 3,4 miljard euro in 2009 haalde het concern 52 procent uit online- en softwareactiviteiten.

In Europa is het bedrijf actief op de markt van administratieve en accountingsoftware in Duitsland, België, Spanje, Italië, Portugal en Scandinavië en kruist daar de degens met partijen als Unit 4, Exact en Sage. In Spanje en Italië levert Wolters Kluwer nog salarisverwerkingssoftware en in de Verenigde Staten bedient het bedrijf naast zorginstellingen ook hypotheekaanbieders met een ondersteunend pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede zet van Wolters-Kluwer.Goed bezig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-01T13:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.